Πως να σώσετε τα καρότα όταν… μαραζώσουν

Σας έχει τύχει να ξεχάσετε μερικά καρότα στο ψυγείο και να μην καταλήξουν στο πιάτο όσο ακόμα είναι τραγανά; Τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση; Τα πετάτε; Φυσικά και όχι.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας τρόπος να ψυχαγωγηθούμε αλλά και να βρούμε λύσεις και ιδέες για την κουζίνα, το σπίτι, την καθημερινότητά μας αφού κάθε χρήστης μπορεί να μοιραστεί κάθετί που μπορεί να μην ενδιαφέρει μόνο τον ίδιο.

Το διαδίκτυο έχει γεμίσει λοιπόν με videos που συχνά με έξυπνο τρόπο αποκαλύπτουν τρικ που εύκολα εφαρμόζονται. Όπως η Αυστραλέζα Λότι Ντάλζιελ, που μοιράστηκε στο TikTok τη δική της ευφυή ιδέα για να «ζωντανέψουν» τα καρότα όταν ξεχαστούν στο ψυγείο, σε ένα video που έγινε σχεδόν αυτόματα viral αφού έχει περισσότερα από 1.1 εκατομ. θεάσεις.

Το τρικ είναι να βάλετε το καρότο σε ένα ποτήρι νερό για 5 λεπτά προκειμένου να ενυδατωθεί. Τα καρότα είναι λαχανικά αποτελούμενα από νερό σε ποσοστό 86-95% οπότε με το που τα βυθίσετε στο νερό απορροφούν όσο χρειάζονται άμεσα.

Το κόλπο πιάνει σε αυτά που είναι ελαφρώς μαραμένα. Δοκιμάστε το επίσης σε σέλερι, ρόκα, φυλλώδη λαχανικά, χόρτα ή μυρωδικά αφού τα καθαρίσετε και κόψετε τις άκρες τους. Βέβαια, αν τα καρότα είναι σε κατάσταση που πλέον δεν μπορούν να καταναλωθούν, μην περιμένετε να γίνει θαύμα…

Πηγή: olivemagazine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ