Πώς να προστατεύσεις το αμάξι σου όταν το παρκάρεις έξω

πώς-να-προστατεύσεις-το-αμάξι-σου-όταν-1548934

Ιδανικά σού προτείνουμε να το αφήσεις αιώνια προστατευμένο στο γκαράζ του σπιτιού σου

Αν αυτή τη στιγμή που διαβάζεις το άρθρο, είσαι κάπου κολλημένος στην κίνηση και η αμέσως επόμενη σκέψη που σε αγχώνει, είναι πού θα παρκάρεις, οι ειδικοί έρχονται να σου δώσουν όλα τα tips για να διατηρείς το αμάξι σου ασφαλές και προστατευμένο.

Πέρα από τη ζέστη, τον ήλιο, τη βροχή και οποιαδήποτε άλλο καιρικό φαινόμενο, υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι, από τους οποίους καλό είναι να φυλάς μακριά το αμάξι σου.

Σε καθημερινή βάση

Για αρχή, μην παρκάρεις το αμάξι σου κάτω από δέντρα. Αυξάνεις τις πιθανότητες τα πουλιά να αφήσουν κουτσουλιές σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο εξωτερικά του αμαξιού σου. Επίσης, η γύρη και όλα τα συναφή μπορεί να καταστρέψουν το αυτοκίνητό σου με αστραπιαία ταχύτητα.

Επίσης, μην ξεχνάς το προστατευτικό στο παρμπρίζ. Έτσι το προστατεύεις από τις υψηλές θερμοκρασίες, διατηρώντας τη σωστή θερμοκρασία, ειδικά, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ανά εβδομάδα

Μην ξεχνάς να πλένεις το αμάξι σου τακτικά καθώς μαζεύει πολλή σκόνη και βρομιά. Κρατώντας το καθαρό, διασφαλίζεις τη βιωσιμότητά του και σίγουρα το προφυλάσσεις εξωτερικά από τη φθορά.

Σε μηνιαία βάση

Μην ξεχνάς να γυαλίζεις το αμάξι σου. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη τουλάχιστον κάθε μήνα καθώς πέρα από την φροντισμένη εξωτερική του όψη, κρατάει παράλληλα προστατευμένο το χρώμα του.

Επίσης, καλό είναι να επενδύσεις σε προστατευτικά ελαστικών αυτοκινήτου. Το σημαντικό είναι να μην παραμελείς την περιποίησή του. Αν το προσέχεις, τότε θα είναι κάθε μέρα σαν ολοκαίνουριο ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν έξω στα σημεία που βρίσκεις κάθε φορά να το παρκάρεις.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook