Πώς να πλένετε σωστά το μαγιό σας για να κρατήσει αρκετό καιρό

πώς-να-πλένετε-σωστά-το-μαγιό-σας-για-να-1080156

Για να βρείτε το τέλειο μαγιό, στο σωστό μέγεθος και σχέδιο που επιθυμείτε, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, με τον καλύτερο τρόπο τις καμπύλες σας και κολακεύοντας το σώμα σας, χρειάζεται κόπος και χρόνος.

Μόλις το βρείτε, όμως, και είστε σίγουρες ότι αυτό είναι το μαγιό που ονειρευόσασταν μια ζωή, σίγουρα θα θέλετε να διαρκέσει για πάντα και να σας συνοδεύει κάθε χρόνο στις καλοκαιρινές διακοπές σας. Για να συμβεί αυτό, και για να μην κλαίτε τα χρήματά σας, ακολουθήστε τις οδηγίες που ακολουθούν παρακάτω και δώστε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο αγαπημένο σας μαγιό.

Πλένετέ το με κρύο νερό

Αφού επιστρέψετε από την θάλασσα πλένετε το μαγιό σας στο χέρι με ένα ήπιο σαπούνι και κρύο νερό βρύσης ή σκέτο νερό. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε το πλυντήριο για να πλύνετε το μαγιό σας, καθώς είναι πολύ δυνατό για το υλικό των μαγιό και θα προκαλέσει φθορές στο ύφασμα. Επίσης, το ζεστό νερό προκαλεί στο ύφασμα ξεθώριασμα και ξεχείλωμα, ενώ τα απορρυπαντικά πλυντηρίου μακροχρόνια φθορά στο ύφασμα.

Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά

Απλώστε το μαγιό σας να στεγνώσει φυσικά και όχι απευθείας στο φως του ήλιου. Ο ήλιος είναι σκληρός για το λίκρα υλικό των μαγιό και θα το κάνει πιο γρήγορα να χάσει την ελαστικότητά του, ενώ, μπορεί να το αποχρωματίσει πιο εύκολα. Κατά προτίμηση βάλτε το να στεγνώσει κάπου μέσα στο σπίτι ή σε σκιά.

Φοράτε το ίδιο μαγιό μέρα παρά μέρα

Το υλικό από το οποίο φτιάχνεται το μαγιό είναι ένα «ύφασμα μνήμης», που σημαίνει ότι χρειάζεται μια ολόκληρη μέρα για να επανέλθει, μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα, στο αρχικό του σχήμα. Κατά την διάρκεια των διακοπών σας, λοιπόν, είναι σημαντικό να έχετε τουλάχιστον δύο μαγιό μαζί σας, έτσι ώστε να τα εναλλάσσετε μέρα παρά μέρα και να τους δίνετε τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζονται για να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook