Πως να παγώσετε και να ξαναζεστάνετε βάφλες και pancakes χωρίς να χαλάσει η γεύση τους

πως-να-παγώσετε-και-να-ξαναζεστάνετε-β-632986

Για να ετοιμάζεις γρήγορα το πρωινό το δικό σου και των παιδιών, ένα καλό απόθεμα από pancakes και βάφλες στην κατάψυξη μπορεί να σου λύσει τα χέρια.

Τα pancakes και οι βάφλες είναι από τις πιο αγαπημένες επιλογές μικρών και μεγάλων για πρωινό και brunch στο σπίτι, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Αλλά για να μην χρειάζεται και εκείνες τις ημέρες να σηκώνεσαι αρκετά νωρίτερα, η λύση είναι να τα έχεις ήδη έτοιμα, στην κατάψυξη και απλά να τα ξεπαγώνεις, να τα ζεσταίνεις και να τα σερβίρεις. Και πίστεψε μας, η γεύση τους θα είναι εξίσου καλή.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να φτιάξεις pancakes ή βάφλες να ετοιμάσεις τη διπλάσια ποσότητα. Σέρβιρε εκείνη τη στιγμή όσα θέλεις και τα υπόλοιπα άφησε τα σε ένα πιάτο στον πάγκο να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια παίρνεις ένα ταψί, λαμαρίνα ή δίσκο που να χωράει και στην κατάψυξη σου και καλύπτεις με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετείς επάνω pancakes ή βάφλες σε μονή στρώση και τα βάζεις στην κατάψυξη για 1 με 1,5 ώρα να παγώσουν καλά. Μετά τα μεταφέρεις σε σακουλάκια τροφίμων, με ένα μικρό κομμάτι λαδόκολλα ή χαρτί ψησίματος ανάμεσα τους και τα βάζεις ξανά στην κατάψυξη. Μπορούν να παραμείνουν εκεί για 2 μήνες.

Για να τα ξαναζεστάνεις και να τα σερβίρεις, βγάζεις όσα θέλεις να καταναλώσεις κάθε φορά και τα ζεσταίνεις στο φούρνο στους 190οC για 10 λεπτά, σε ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο ή για πιο σύντομα, στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 λεπτό και σε μονή στρώση στο πιάτο.

Πηγή: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook