Πως να οργανωθείς σωστά και γρήγορα για ένα ταξίδι

πως-να-οργανωθείς-σωστά-και-γρήγορα-γι-1296096

Μην απελπίζεσαι! Η οργάνωση ταξιδιού θέλει τρόπο και όχι κόπο. Διάβασε όλα τα tips, που χρησιμοποιώ σε κάθε ταξίδι μου και απόλαυσε τη διαδικασία.

Η οργάνωση ταξιδιού ίσως η πιο αγαπημένη μου διαδικασία. Εάν και πολλοί ταλαιπωρούνται και βαριούνται με την αναζήτηση και την οργάνωση του ταξιδιού, εγώ το απολαμβάνω. Δεν αρκούμαι μόνο στα δικά μου ταξίδια, αλλά βοηθώ και τους φίλους μου, γι’ αυτό το λόγο σειρά παίρνεις εσύ. Μάθε πως θα οργανώσεις εύκολα και γρήγορα το επόμενο σου ταξίδι και βγες νικητής της παρέας.

Η οργάνωση ταξιδιού δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο! Ξεκίνα βήμα – βήμα και δε θα χάσεις!

Εύρεση προορισμού

Πριν βιαστείς να καταλήξεις σε ένα και μοναδικό προορισμό, κατάγραψε δύο – τρεις ή και παραπάνω προορισμούς, που πιστεύεις ότι ταιριάζουν με το στόχο ταξιδιού σου και ξεκίνα τη μελέτη.

Μελέτη προορισμού

Αφού έχεις πλέον τη λίστα των προορισμών στα χέρια σου, σειρά στην οργάνωση ταξιδιού παίρνει η μελέτη. Μελέτησε κάθε προορισμό ξεχωριστά (μπες στο iTravelling, ρώτησε φίλους και γνωστούς σου που έχουν πάει στα μέρη αυτά) και βρες τις βασικές πληροφορίες, που χρειάζεσαι για να δεις εάν σου ταιριάζουν τα μέρη αυτά ή όχι. Απόκλεισε προορισμούς και «κύκλωσε» τους επικρατέστερους.

Αναζήτηση καταλύματος και εισιτηρίων

Καλώς ή κακώς, η τελική σου απόφαση θα κριθεί από την εύρεση καταλύματος και τη μεταφορά σου στον προορισμό. Κάνε μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο και εντόπισε καταλύματα. Σημαντικό στη οργάνωση ταξιδιού σου είναι να βρεις το κατάλυμα, που ταιριάζει στο budget σου αλλά να προσέξεις και την περιοχή, που βρίσκεται. Θέλεις να εξερευνήσεις το μέρος, αλλά όχι να ταλαιπωρηθείς στη διαμονή σου. Τσέκαρε κριτικές για να πάρεις μια δεύτερη γνώμη από διαδικτυακούς φίλους. Μόλις βρεις τα καταλύματα, που σου ταιριάζουν, ξεκίνα την επικοινωνία μαζί τους για να μάθεις τη διαθεσιμότητα στα σίγουρα (μην αρκείσαι στο διαδίκτυο, κάποια ξενοδοχεία έχουν και άλλα δωμάτια διαθέσιμα).

Την ίδια διαδικασία κάνε και με τα εισιτήρια. Τσέκαρε όλες τις εταιρείες για να έχεις μια εικόνα για τις τιμές, τα δρομολόγια και τη διάρκεια του ταξιδιού.

Έρευνα προορισμού

Μόλις η παρέα εγκρίνει τον προορισμό, το επόμενο βήμα για την οργάνωση ταξιδιού είναι η έρευνα. Ποτέ μην πας σε ένα μέρος χωρίς τις απαραίτητες πληροφορίες. Κανείς δεν ξέρει τα πάντα, ούτε τι θέλεις εσύ να κερδίσεις από το ταξίδι σου.

Έρευνα για τα αξιοθέατα

Κάνε έρευνα για τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τα μουσεία και τα πάρκα που θέλεις να επισκεφτείς, αλλά και τις πιο ιδιαίτερες ομορφιές του κάθε τόπου, καθώς και τις δραστηριότητες και εκδρομές, που μπορείς να κάνεις εκεί. Κατάγραψε με βάση τις κριτικές τα εστιατόρια και τα καφέ, ώστε να μπορείς να αποφασίσεις όταν τα δεις από κοντά, ποιο θα διαλέξεις.

Έρευνα για τον καιρό και την υγεία

Είτε ταξιδεύεις στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις το κλίμα του προορισμού. Αυτό θα σε προφυλάξει από λάθος επιλογές σε ρούχα, δραστηριότητες, αλλά ακόμα και για την επιλογή της ημερομηνίας του ταξιδιού σου. Επίσης, για τους εξωτικούς προορισμούς ενημερώσου για πιθανά εμβόλια, που πρέπει να κάνεις.

Έρευνα για έθιμα και νόμους

Εάν πρόκειται να ταξιδέψεις στο εξωτερικό, θα πρέπει να ψάξεις για νόμους και έθιμα – κανόνες της κάθε χώρας. Ειδικά οι χώρες της ανατολής επιβάλλουν συγκεκριμένο dress code για τις γυναίκες, ενώ η συμπεριφορά των τουριστών θα πρέπει να προσαρμόζεται στα δεδομένα της κοινωνίας, που επισκέπτονται.

Απαραίτητα χαρτιά

Πριν αποφασίσεις να φτιάξεις βαλίτσα, έλεγξε, εάν τα χαρτιά σου είναι σε ισχύ (διαβατήριο, visa) και σύλλεξε όλα τα απαραίτητα χαρτιά (ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας, τραπεζικές κάρτες). Πάντα να γνωρίζεις το τηλέφωνο και τη διεύθυνση της ελληνικής πρεσβείας.

Προετοιμασία βαλίτσας

Όσο κι αν θέλεις να πάρεις τη μισή ντουλάπα, γιατί σου είναι «απαραίτητη», αρκέσου στα βασικά. Χρειάζεσαι άνετα ρούχα και παπούτσια, ενώ από την εποχή, που θα οργανώσεις το ταξίδι σου, εξαρτάται πως θα γεμίσεις τη βαλίτσα (με ζεστά ρούχα και χειμερινό εξοπλισμό ή πολλά μαγιό και αέρινα ρούχα). Κάνε λίστα με σύνολα για κάθε ημέρα και στο τέλος επίλεξε τα πιο σημαντικά και αγαπημένα σου.

Εκδρομικός εξοπλισμός

Μιλάμε για οργάνωση ταξιδιού και θα αφήσουμε απέξω τα gadgets; Όχι φυσικά! Προετοίμασε τη φωτογραφική σου μηχανή, κάμερα και κινητό. Διάλεξε τα αγαπημένα σου travel gadgets και προετοίμασε τα για τη μεγάλη τους αποστολή. Άδειασε τις κάρτες μνήμης σου ή πάρε μια καινούργια και φόρτισε όλα τα μηχανήματα. Φυσικά και δε θα ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τους φορτιστές, έξτρα μπαταρίες και να γεμίσεις το κινητό με χρήσιμες εφαρμογές. Το ταξίδι είναι μεγάλο και οι φωτογραφίες πολλές!

Εξοπλίσου με καλή διάθεση και χαμόγελο

Το βασικό στην οργάνωση ταξιδιού είναι η καλή διάθεση και η καλή παρέα! Ξεκίνα το ταξίδι σου με στόχο την εξερεύνηση και τη συλλογή εμπειριών. Πέρνα καλά! Καλή και η έρευνα αλλά δε χρειάζεται να το βάλεις άγχος να τα κάνεις όλα με τη σειρά, αποφασίστε από κοινού πως θα ολοκληρώσετε το πρόγραμμά σας.

Πηγή: itravelling.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook