Πώς να νιώθετε περισσότερο ευτυχισμένοι σύμφωνα με το Χάρβαρντ

πώς-να-νιώθετε-περισσότερο-ευτυχισμέ-895418

Πώς μπορούμε να είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι;»: Είναι ένα από τα ερωτήματα που μάς απασχολεί όλους λίγο πολύ καθημερινά. Μπορεί μέχρι στιγμής κανένας επιστήμονας να μην έχει μπορέσει να δώσει μια σαφή απάντηση, ωστόσο μία καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία της έννοιας της ευτυχίας.

Σύμφωνα με Dr. Ashley Whillans, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε καθημερινά και απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από την ευτυχία, είναι ότι δεν διαχειριζόμαστε σωστά τον προσωπικό μας χρόνο. Όπως δήλωσε, είναι πεπεισμένη πως οι περισσότεροι άνθρωποι αξιοποιούν εντελώς λάθος τον ελεύθερό τους χρόνο, κάνοντας πράγματα που δεν τους γεμίζουν πραγματικά και δεν προσφέρουν τίποτα το σημαντικό στο μυαλό και την ψυχική τους υγεία. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που πολλοί παραπονιούνται πως δεν έχουν ελεύθερο χρόνο, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο.

Για να εξηγήσει ακόμα καλύτερα τι εννοεί, η καθηγήτρια χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει παρατηρηθεί πως ακόμα και σε ένα διάλειμμα του ενός τετάρτου είναι πιο πιθανό κάποιος να πιάσει το κινητό του και να αρχίσει να χαζεύει το timeline του Instagram, του Facebook ή του Twitter παρά να πάρει τηλέφωνο ένα αγαπημένο του πρόσωπο για να μιλήσουν για κάτι ουσιαστικό ή έστω να γελάσουν και να έχουν όμορφες σκέψεις για το υπόλοιπο της μέρας. Εξίσου εξαιρετικές δραστηριότητες που μπορούν πραγματικά να μάς γεμίσουν και να μάς κάνουν να αξιοποιήσουμε σωστά τον ελεύθερο χρόνο μας και τελικά να είμαστε πιο ευτυχισμένοι είναι το τρέξιμο, η βόλτα με τους φίλους, το σινεμά με καλή παρέα ή ακόμα και η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου.

mariecalire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook