Πώς να μεταμορφώσετε τη μουστάρδα σε υπέροχα dips και dressings

πώς-να-μεταμορφώσετε-τη-μουστάρδα-σε-υ-859308

Η μουστάρδα ιντριγκάρει τον ουρανίσκο με πικάντικες υποσχέσεις και μεταμορφώνει αδιάφορα πιάτα σε ιδιαίτερα εδέσματα.

Παχύρρευστη, απαλή ή καυτερή, η μουστάρδα προσδίδει ξεχωριστή γεύση και ζωηρό χρώμα στις αποχρώσεις του κίτρινου, απογειώνοντας τις σάλτσες, τα ντιπ και τις μαρινάδες σας. Οι σπόροι του σιναπιού, βάση της μουστάρδας, είναι γνωστοί από την αρχαιότητα και χρησιμοποιήθηκαν ευρέως, τόσο ως καρύκευμα, όσο και ως φαρμακευτική ουσία (κυρίως για την αντιμετώπιση μυϊκών πόνων). Η μουστάρδα αποτέλεσε μόνιμο σύντροφο του βασιλιά Λουδοβίκου του 11ου στα ταξίδια του και εξακολουθεί να κατέχει ιδιαίτερη θέση στην κουζίνα τόσο της Δύσης όσο και της Ανατολής.

Στις μέρες μας, η μουστάρδα παρασκευάζεται από σιναπόσπορους (λευκούς, καφέ ή μαύρους) αναμιγμένους με νερό, ξίδι, λεμόνι, κρασί, μυρωδικά κ.λπ. ανάλογα με τον τύπο της μουστάρδας, ενώ αρχικά γινόταν κυρίως με την προσθήκη μούστου, απ’ όπου πήρε και το όνομά της. Στην αγορά βρίσκουμε, πλέον, πολυάριθμες εκδοχές μουστάρδας, με πιο δημοφιλή την αγγλική (καυτερή, από λευκούς σιναπόσπορους, κατάλληλη για κρεατικά και σάντουιτς), τη γαλλική dijon (σε απαλή ή πικάντικη εκδοχή, από μαύρο σινάπι, ιδανική για σάλτσες, dressings και μαγιονέζα) και την αμερικάνικη (απαλή, από λευκούς σπόρους, ζάχαρη και ξίδι, που συνήθως χρησιμοποιείται για να νοστιμέψει τα hot dogs και όχι μόνο).

Η μουστάρδα συνδυάζεται θαυμάσια με κρεατικά αλλά και θαλασσινά και προσδίδει ξεχωριστή γεύση στις μαρινάδες, τις σάλτσες, το ξινολάχανο και, με λίγη έμπνευση, σε ό,τι άλλο φανταστείτε!

3 υπέροχα dips και dressings με μουστάρδα:

Dip με μέλι και μουστάρδα

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ 4 κουταλιές σούπας μουστάρδα με 1 κουταλάκι γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι γλυκού Southern Comfort. Αυτό το dip ταιριάζει πολύ με ψητά κρέατα και πουλερικά.

Dressing για σαλάτες

Αναμιγνύετε σε ένα σέικερ ή γυάλινο βάζο με καπάκι 2 φλιτζανάκια του καφέ αγνό παρθένο ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά σούπας ξίδι από λευκό κρασί και 1 πρέζα ζάχαρη.

Dressing με μουστάρδα, κέτσαπ και μαγιονέζα

Αναμιγνύετε 4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα με 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα, 1 κουταλιά σούπας κέτσαπ και 1 κουταλιά σούπας ουίσκι. Αυτό το dressing ταιριάζει πολύ με σαλάτες και βραστά λαχανικά.

Πηγή: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook