Πώς να κοιμηθείτε όταν έχει αφόρητη ζέστη!

πώς-να-κοιμηθείτε-όταν-έχει-αφόρητη-ζέ-405491

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν θα σας αφήνουν να κλείσετε μάτι; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να κοιμάστε ήσυχα και κυρίως δροσερά.

Για κοιμηθείτε, ο οργανισμός σας πρέπει να “ρίξει” την θερμοκρασία του σώματος και να την ανεβάσει όταν πλησιάζει η ώρα να ξυπνήσετε. Όπως μπορείτε να φανταστείτε αυτή η διαδικασία είναι πιο δύσκολη όταν έχουμε καύσωνα. Υπάρχουν όμως τρόποι να βοηθήσετε τον οργανισμός σας και να έχετε έναν ευχάριστο ύπνο.

“Παγώστε” τις πιτζάμες και τα σεντόνια σας

Είναι μία γρήγορη και πρακτική λύση για να καταφέρετε να κοιμηθείτε γρήγορα. Βάλτε το νυχτικό και τα σεντόνια σας σε μια σακούλα και τοποθετήστε την στην κατάψυξη. Ακόμα και 15 λεπτά μέσα στην κατάψυξη αρκούν για να σας δροσίσουν.

Ένα μπουκάλι παγωμένο νερό στο κρεβάτι

Όπως ακριβώς με το ζεστό νερό το χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες, έτσι και το καλοκαίρι ένα παγωμένο μπουκάλι νερό ανάμεσα στα σκεπάσματα σας, θα σας βοηθήσει να “ρίξετε” τη θερμοκρασία. Όσες περισσότερες ώρες το έχετε στην κατάψυξη τόσο περισσότερο θα σας δροσίσει.

Κρύο ντους

Αν αντέχετε και παγωμένο, ακόμα καλύτερα. Μπορεί να μην είναι ευχάριστο, αλλά το να ρίξετε παγωμένο νερό πάνω σας λίγα λεπτά πριν ξαπλώσετε είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να χαμηλώσει τη θερμοκρασία του.

Βαμβακερά μόνο

Τα σεντόνια, οι μαξιλαροθήκες, και φυσικά το νυχτικό σας πρέπει να είναι βαμβακερά ώστε να αφήνετε το δέρμα σας να αναπνεύσει.

Σκοτεινό δωμάτιο

Τις μέρες του καύσωνα καλό είναι να κρατάτε κλειστές τις κουρτίνες σας όλη τη μέρα. Αποκλείοντας τις ακτίνες του ήλιου, καταφέρνετε να “ρίξετε” τη θερμοκρασία του δωματίου έως και 5 βαθμούς Κελσίου. Όταν πια δύσει ο ήλιος ανοίξτε τις για να μπει (εάν υπάρχει) το δροσερό αεράκι αλλά σιγουρευτείτε πως τις έχετε κλείσει καλά πριν πέσετε για ύπνο ώστε να γλιτώσετε τις δυσάρεστες πρωινές εκπλήξεις.

Αποφύγετε το αλκοόλ

Μπορεί να σας φαίνεται καλή ιδέα ένα δροσερό ποτό μετά τη δουλειά αλλά όταν θα στριφογυρίζετε άυπνοι στο κρεβάτι θα καταλάβετε πως κάνατε λάθος. Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, προσπαθήστε να μειώσετε την ποσότητα που καταναλώνετε και να πίνετε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό για κάθε αλκοολούχο ποτό ώστε να μην πάθετε αφυδάτωση. Ακόμα, καλύτερα αποφύγετε να πίνετε πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου σας έτσι ώστε να δώσετε χρόνο στον οργανισμό σας το χρόνο να αποβάλλει όσο περισσότερο αλκοόλ μπορεί.

Ένα ποτήρι νερό

Να έχετε πάντα ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κομοδίνο σας σε τέτοια απόσταση ώστε να μην χρειαστεί να σηκωθείτε για να πιείτε μια γουλιά. Αυτό θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα αν ξυπνάτε μέσα στη νύχτα διψασμένοι αλλά είστε υπερβολικά κουρασμένοι για να σηκωθείτε να πιείτε νερό.

Πηγή: yolife.gr

One thought on “Πώς να κοιμηθείτε όταν έχει αφόρητη ζέστη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook