Πώς να κάθεστε στα οχήματα για να μην κολλήσετε κορoνοϊό – Μεταδίδεται σε 15 λεπτά στο αυτοκίνητο

Αντικείμενο μελετών έχει, συχνά, αποτελέσει η μεγάλη διασπορά του κορoνοϊού σε εσωτερικούς χώρους. Νέα μελέτη εξηγεί πώς πρέπει να κάθονται οι επιβάτες ενός οχήματος ώστε να αποφεύγεται η διασπορά του φονικού ιού.

Αποκαλύπτεται ότι υψηλά επίπεδα της νόσου Covid-19 είναι δυνατόν να αναπτυχθούν σε μόλις 15 λεπτά, όμως καθοριστικής σημασίας κρίνεται το άνοιγμα παραθύρων.

Συγκεκριμένα, η μεταφορά των σωματιδίων του ιού μπορεί να καθυστερήσει κατά τέσσερις ώρες με τον κατάλληλο αερισμό και να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης σε περίπτωση που νοσεί είτε ο επιβάτης είτε ο οδηγός.

Ωστόσο, εάν δεν είναι εφικτό το άνοιγμα όλων των παραθύρων, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, και το άνοιγμα μόνο δύο παραθύρων μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης.

Σύμφωνα με δεδομένα που παρουσίασαν υπολογιστές για τον τρόπο με τον οποίο αποφεύγεται η διασπορά του κορονοϊού μέσα στο όχημα, προτείνεται ο επιβάτης να κάθεται διαγώνια πίσω από τον οδηγό και να ανοίγει το παράθυρο πίσω του, καθώς και εκείνο που βρίσκεται στην πλευρά του συνοδηγού.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ