Πώς να καθαρίζετε τους πάγκους της κουζίνας από οποιοδήποτε υλικό – Τα καλύτερα κόλπα

πώς-να-καθαρίζετε-τους-πάγκους-της-κου-1399105

Πώς να καθαρίζετε τους πάγκους της κουζίνας από οποιοδήποτε υλικό γιατί διαφορετικοί τύποι πάγκων απαιτούν διαφορετικές μεθόδους για το καθάρισμα.

Μάθετε λοιπόν πώς να καθαρίζετε πάγκους κουζίνας από γρανίτη, μάρμαρο, πλακάκια, ξύλο και πολλά άλλα. Με αυτά τα εύκολα κόλπα καθαρισμού από το bhg.com είναι απλό να διατηρείτε την κουζίνα σας πεντακάθαρη.

Πώς να καθαρίζετε πάγκους από γρανίτη

Για να καθαρίσετε πάγκους από γρανίτη, σκουπίστε την επιφάνεια με ζεστό σαπουνόνερο και ξεπλύνετε καλά. Για απολύμανση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ ήπιο διάλυμα χλωρίνης. Μην χρησιμοποιείτε λειαντικό καθαριστικό ή σφουγγαράκια για τρίψιμο γιατί μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από γρανίτη: Φτιάξτε μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Τρίψτε απαλά το σημείο με την πάστα. Ξεπλύνετε καλά. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εφαρμογές για την αφαίρεση λεκέδων από πάγκους από γρανίτη.

Πώς να καθαρίσετε τους πάγκους laminate

Χρησιμοποιήστε ζεστό σαπουνόνερο ή ένα ήπιο καθαριστικό κουζίνας για να καθαρίσετε τους πάγκους laminate. Μην χρησιμοποιείτε λειαντικά σφουγγαράκια καθαρισμού ή βούρτσες με σκληρές τρίχες, που μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Προσέξτε όταν χρησιμοποιείτε διαλύματα χλωρίνης: Θα μπορούσαν να αλλάξουν το χρώμα του πάγκου ή να προκαλέσουν άλλη ζημιά στην επιφάνεια. Δοκιμάστε πρώτα σε δυσδιάκριτο σημείο.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από πάγκους laminate: Για τη συσσώρευση λιπαρής βρωμιάς, δοκιμάστε να καθαρίσετε με φυσικά καθαριστικά, όπως ξύδι και νερό. Εάν αισθάνεστε την επιφάνεια να κολλάει, τρίψτε με μια πάστα μαγειρικής σόδας και νερού και μετά ξεπλύνετε.

Πώς να καθαρίσετε τους πάγκους από πέτρα

Σκουπίστε την επιφάνεια με ζεστό σαπουνόνερο και ξεπλύνετε καλά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένα ήπιο διάλυμα χλωρίνης. Μην χρησιμοποιείτε σφουγγαράκι για τρίψιμο γιατί μπορεί να χαράξει την επιφάνεια. Τα όξινα καθαριστικά, όπως το ξύδι ή το λεμόνι, δεν είναι επίσης κατάλληλα για τον καθαρισμό πέτρινων πάγκων, καθώς αυτά μπορεί να χαράξουν την πέτρα.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από πέτρα στον πάγκο: Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Τρίψτε απαλά το σημείο με την πάστα και μία απαλή βούρτσα. Ξεπλύνετε καλά. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εφαρμογές για να διώξετε τους λεκέδες από τους πάγκους πέτρας.

Πώς να σφραγίσετε πέτρινες πάγκες: Σφραγίστε με ένα κατάλληλο σφραγιστικό που έχει σχεδιαστεί για τη συγκεκριμένη πέτρα για να αποτρέψετε τους λεκέδες και να κάνετε τον καθημερινό καθαρισμό εύκολο.

Πώς να καθαρίσετε τους πάγκους με πλακάκια

Αν τα πλακάκια δεν ξεπλυθούν καλά, το σαπούνι μπορεί να αφήσει μια μεμβράνη στην επιφάνεια. Η προσθήκη λευκού ξιδιού στο νερό μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Μη χρησιμοποιείτε λειαντικά καθαριστικά.

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τον πάγκο πλακιδίων: Παρόλο που τα πλακάκια δεν λερώνονται εύκολα, ο αρμόστοκος λερώνει. Είναι επίσης η περιοχή που είναι πιο πιθανό να φιλοξενεί βακτήρια. Τρίψτε με ένα ήπιο διάλυμα χλωρίνης και μια οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια σφραγίστε το με ένα εμπορικό σφραγιστικό.

Τρόπος σφράγισης πάγκων κεραμικών πλακιδίων: Το γυαλισμένο κεραμικό πλακίδιο δεν χρειάζεται να σφραγιστεί. Ο αρμόστοκος, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να σφραγίζεται με ένα στεγανοποιητικό για να τον βοηθήσει να γίνει ανθεκτικός στους λεκέδες.

Οι πάγκοι πλακιδίων χωρίς υάλωμα θα πρέπει να σφραγίζονται με ένα διεισδυτικό σφραγιστικό για προστασία και αντοχή στους λεκέδες.

Πώς να καθαρίσετε τους πάγκους από σκυρόδεμα

Σκουπίστε την επιφάνεια των πάγκων από σκυρόδεμα με ζεστό, σαπουνόνερο και ξεπλύνετε καλά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο διάλυμα χλωρίνης. Μην χρησιμοποιείτε σφουγγαράκια για τρίψιμο γιατί μπορεί να γρατσουνίσουν την επιφάνεια.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από πάγκους από σκυρόδεμα: Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Τρίψτε απαλά το σημείο με την πάστα και μία απαλή βούρτσα Ξεπλύνετε καλά. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε πολλές φορές για να αφαιρέσετε τον λεκέ.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από πάγκους από σκυρόδεμα: Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Τρίψτε απαλά το σημείο με την πάστα και μία απαλή βούρτσα Ξεπλύνετε καλά. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε πολλές φορές για να αφαιρέσετε τον λεκέ.

Πώς να στεγανοποιήσετε πάγκους από σκυρόδεμα: Σφραγίστε με ένα κατάλληλο στεγανωτικό που έχει σχεδιαστεί για σκυρόδεμα για να αποτρέψετε τους λεκέδες και να το διατηρείτε πιο καθαρό.

Πώς να καθαρίζετε μαρμάρινους πάγκους:

Καθαρίζετε τακτικά τους μαρμάρινους πάγκους σας με ένα υγρό μαλακό πανί (οι μικροΐνες λειτουργούν καλά) για να αποφύγετε τις ραβδώσεις. Στεγνώστε με ένα καθαρό πανί. Ποτέ μην το αφήνετε να στεγνώνει χωρίς να το περνάτε με μία στεγή πετσέτα στον αέρα γιατί το μάρμαρο είναι επιρρεπές στις κηλίδες νερού. Για βαθύτερο καθαρισμό, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πιάτων με ουδέτερο pH αναμεμειγμένο με ζεστό νερό. Ξεπλύνετε καλά για να φύγουν τυχόν υπολείμματα και σκουπίστε πολύ καλά.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από μαρμάρινο πάγκο: Τα όξινα υγρά μπορούν να χαράξουν μόνιμα το μάρμαρο σας, οπότε καθαρίστε αμέσως αν πέσει κρασί, χυμός πορτοκαλιού, ντομάτες και αναψυκτικό. Οι περισσότεροι λεκέδες από μάρμαρο πάγκου μπορούν να αφαιρεθούν με μια παχιά πάστα που απορροφά τον λεκέ από την επιφάνεια. Οι μεγάλοι λεκέδες που μπορεί να έχουν βάθος απαιτούν επαγγελματία.

Πώς να σφραγίσετε μαρμάρινους πάγκους: Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την πορώδη επιφάνεια του μαρμάρου.

Πώς να καθαρίσετε πάγκους από καλλιεργημένη πέτρα

Για να καθαρίσετε πάγκους από καλλιεργημένη πέτρα , συμπεριλαμβανομένων αυτών από χαλαζία και άλλα σύνθετα υλικά, σκουπίστε την επιφάνεια με ζεστό σαπουνόνερο και ξεπλύνετε καλά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένα ήπιο διάλυμα χλωρίνης. Μην χρησιμοποιείτε σφουγγαράκια για τρίψιμο γιατί μπορεί να γρατσουνίσουν την επιφάνεια.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από πάγκους από καλλιεργημένη πέτρα: Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Τρίψτε απαλά το σημείο με την πάστα και μία απαλή βούρτσα. Ξεπλύνετε καλά. Μπορεί να χρειαστείτε πολλές εφαρμογές για την εξαφάνιση του λεκέ.

Πώς να σφραγίσετε πάγκους από καλλιεργημένη πέτρα: Σφραγίστε με ένα κατάλληλο σφραγιστικό σχεδιασμένο για την επιφάνεια για να αποτρέψετε τους λεκέδες.

Πώς να καθαρίσετε γυάλινους πάγκους

Καθαρίστε τους γυάλινους πάγκους σας με οποιοδήποτε εμπορικό σαπούνι ή καθαριστικό τζαμιών ή καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι για να αποφύγετε το ξύσιμο της επιφάνειας. Αποφύγετε τη χρήση σκληρών σφουγγαριών και εργαλείων καθαρισμού για να μην γρατζουνίσετε το γυαλί.

Οι γυάλινοι πάγκοι είναι ανθεκτικοί στους λεκέδες. Δεν απαιτείται σφράγιση.

Πώς να καθαρίσετε τους πάγκους από ανοξείδωτο χάλυβα:

Σκουπίστε τον πάγκο σας από ανοιξείδωτο χάλυβα με ένα πανί από μικροΐνες για στεγνό καθάρισμα. Για υγρό καθάρισμα, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί βουτηγμένο σε διάλυμα με ζεστό νερό και ήπιο υγρό πιάτων. Ξεπλύνετε την επιφάνεια με καθαρό νερό και στεγνώστε με μια καθαρή, μαλακή πετσέτα. Αναζητήστε καθαριστικά του εμπορίου για ανοξείδωτο χάλυβα για να αφαιρέσετε δακτυλικά αποτυπώματα και μουτζούρες. Μια καλή λύση είναι και το baby oil. που αφιαρεί εύκολα χωρίς τρίψιμο τις δακτυλιές.

Οι πάγκοι από ανοιξείωτο χάλυβα είναι ανθεκτικοί στους λεκέδες και δεν χρειάζονται σφράγιση.

Πώς να καθαρίσετε ξύλινους πάγκους

Πλύνετε τους ξύλινους πάγκους με ένα μείγμα από ήπιο σαπούνι πιάτων και νερό. Ξεπλύνετε καλά. Στεγνώστε με ένα απαλό καθαρό πανί.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από πάγκο ξύλου: Καθαρίστε όσο περισσότερο μπορείτε για να προχωρήσει πιο βαθιά ο λεκές στους πόρους του ξύλου.

Εάν έχετε να κάνετε με ελαφρύ λεκέ, πασπαλίσετε με αλάτι. Στη συνέχεια τρίψτε με την κομμένη πλευρά μισού λεμονιού. Ο λεκές εξακολουθεί να εμφανίζεται; Αφήστε το αλάτι όλη τη νύχτα πριν το ξεπλύνετε με νερό και το στεγνώσετε με ένα καθαρό πανί. Για πιο σκούρους λεκέδες, δοκιμάστε να ταμπονάρετε με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου 3% για να τον ελαφρύνετε.

Τρόπος σφράγισης ξύλινων πάγκων: Προμηθευθείτε το κατάλληλο λάδι για ξύλινους πάγκους. Απλώστε το και σφραγίστε την επιφάνεια. Ο πάγκος σας θα γυαλίζει ομοιόμορφα, αλλά προσέξτε μην χρησιμοποιήσετε υπερβολικό λάδι γιατί η επιφάνεια μπορεί να κολλήσει και να προσελκύσει βρωμιά.

 

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook