Πώς να κάνετε σπιτικό βούτυρο αμυγδάλου

πώς-να-κάνετε-σπιτικό-βούτυρο-αμυγδάλ-1251517

Υγιεινό άλειμμα για όλες τις ώρες της ημέρας

Υλικά

3 φλ. τσαγιού βιολογικά αμύγδαλα, ψημένα και αλατισμένα

1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετήστε ολόκληρα τα ψημένα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Χτυπήστε τα αμύγδαλα για λίγη ώρα ανά διαστήματα των 2 λεπτών, μέχρι να βγάλουν όλο το λάδι τους και να έχετε την επιθυμητή συνοχή (για πιο παχύ βούτυρο αμυγδάλου περίπου 7 λεπτά, για πιο λείο περίπου 10 λεπτά).

Τοποθετήστε σε ένα σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και διατηρήστε στο ψυγείο.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook