Πώς να κάνεις το ίντερνετ στο σπίτι να τρέχει πιο γρήγορα

πώς-να-κάνεις-το-ίντερνετ-στο-σπίτι-να-τ-1420253

Η παραμονή στο σπίτι για πολλές μέρες λόγω κορονοϊού και η εργασία από εκεί σίγουρα έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να χρειάζονται καλύτερη και πιο γρήγορη ταχύτητα στο ίντερνετ.

Εκτός από το πόσο καλή είναι η παροχή σου στο διαδίκτυο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να βελτιώσεις την ταχύτητά σου και μάλιστα θεαματικά.

Δες μερικούς τρόπους να κάνεις το ίντερνετ να τρέχει πιο γρήγορα:

Άλλαξε θέση το ρούτερ

Αν το ρούτερ βρίσκεται πολύ μακριά από το καθιστικό ή από το σημείο όπου περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τότε πιθανόν έχεις πιο αργή ταχύτητα. Σε κάποια σπίτια μπορεί να είναι τοποθετημένο και στην αποθήκη ή στο υπόγειο. Λάθος. Αυτό πιθανόν προκαλεί προβλήματα με την εμβέλεια ή την ταχύτητα του WiFi. Φέρε το πιο κοντά στο χώρο εργασίας σου και το ιδανικό είναι να έχει είναι μια ελαφρώς ανυψωμένη θέση, όπως πάνω σε ένα ντουλάπι ή ένα τραπέζι. Από αυτό και μόνο μπορεί να δεις μια πολύ μεγάλη διαφορά στη λήψη.

Κάνε… restart στην IP σου

Συχνά, πολλά από τα προβλήματα τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την ταχύτητα του δικτύου είναι εξαιτίας της IP διεύθυνσης που έχουμε. Μπορεί να είναι για παράδειγμα από ένα IP σφάλμα. Όπως και να ‘χει, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείς να διορθώσεις τα προβλήματα κάνοντας μια επαναφορά την IP διεύθυνση.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα ή ζήτησε βοήθεια από κάποιον που ξέρει αν δεν είσαι γνώστης:

Άνοιξε το Command Prompt δηλαδή τη γραμμή εντολών του υπολογιστή σου και επικόλλησε την εντολή ipconfig /release. Πάτησε Enter και θα δεις ότι θα εμφανιστούν κάποια γράμματα στη συνέχεια. Έπειτα συνέχεια, επικόλλησε την εντολή ipconfig /renew και πάτα Enter ξανά. Με αυτόν τον τρόπο θα επαναφερθεί η IP διεύθυνση σου και θα λύσει τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκαλεί.

Βελτίωσε τα επίπεδα ασφαλείας

Ακόμη κι αν δεν έχεις δώσει πουθενά τον κωδικό του WiFi σου, πιθανόν κάποιος να έχει καταφέρει να έχει πρόσβαση. Η ασφάλεια είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες, όταν αναζητούμε τις αιτίες των αργών συνδέσεων. Πρώτα απ’ όλα λοιπόν άλλαξε το password του router –οι εργοστασιακοί κωδικοί ασφαλείας «σπάνε» πανεύκολα– και καταχώρησε έναν δικό σου. ‘Έπειτα ενεργοποίησε το πρωτόκολλο ασφάλειας WEP/WAP/WAP2 μέσω του περιβάλλοντος του router και αν χρησιμοποιείς οικιακό δίκτυο, ρύθμισε έναν κωδικό ασφαλείας και γι’ αυτό.

Σε κάθε περίπτωση αν έχεις σοβαρό πρόβλημα με την ταχύτητα, μόνο ένας τεχνικός μπορεί να σου δώσει λύση.

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook