Πώς να κάνεις τα θαμπά και ταλαιπωρημένα μαλλιά να λάμπουν από υγεία

πώς-να-κάνεις-τα-θαμπά-και-ταλαιπωρημέ-844795

Με τον καιρό τα μαλλιά δείχνουν ταλαιπωρημένα, θαμπά και αφυδατωμένα. Για να κατακτήσεις τον τίτλο των πιο λαμπερών μαλλιών, ξεκίνα να τα φροντίζεις λίγο περισσότερο.

Εν αρχή ην… το σαμπουάν!

Πολλές φορές είχα αναρωτηθεί αν απλά και μόνο αλλάζοντας σαμπουάν μπορώ να δω κάποια σπουδαία αλλαγή στα μαλλιά μου. Όταν τελικά βρήκα αυτό που μού ταιριάζει, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη. Επέλεξα ένα δυναμωτικό σαμπουάν, που με τον καιρό έκανε τα μαλλιά μου πιο ανθεκτικά στη φθορά και στη συνέχεια πιο μαλακά. Σταμάτησα επίσης την κακή συνήθεια να κάνω μπάνιο με απίστευτα καυτό νερό, το οποίο φθείρει την τρίχα. Για την ακρίβεια, εξακολουθώ να απολαμβάνω την guilty pleasure μου, όμως στο τέλος του λουσίματος, παίρνω πάντα μια βαθιά ανάσα, και ξεβγάζω τα μαλλιά μου με όσο πιο κρύο νερό μπορώ να αντέξω για να τούς δώσω λάμψη.

Κι όμως μπορείς (και πρέπει!) να κάνεις απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής

Σάς το έχω ξαναπεί: Κάνοντας απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής, όχι μόνο αφήνεις το κεφάλι σου να αναπνεύσει, αλλά βοηθάς και τα μαλλιά σου να μακρύνουν. Η αλήθεια είναι ότι επειδή η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής δεν είναι τόσο διαδεδομένη ακόμα, δεν θα βρεις πολλά scrubs στην αγορά.

Μια μάσκα τη βδομάδα, τον κομμωτή τον κάνει πέρα (κι ας μην κάνει ρήμα!)

Πλέον μού έχει γίνει συνήθεια και εφαρμόζω 1-2 φορές τη βδομάδα μια μάσκα επανόρθωσης, που είναι εμπλουτισμένη με θρεπτικά συστατικά σε υψηλές συγκεντρώσεις, χαρίζοντας στην τρίχα ό,τι ακριβώς τής λείπει. Αφού την απλώσω, τυλίγω πάντα τα μαλλιά μου με μια ζεστή πετσέτα για να βοηθήσω στην απορρόφηση του προϊόντος.

Και ο κομμωτής όμως άνθρωπος είναι και πρέπει να ζήσει

Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να τον επισκεπτόμαστε κάθε 2-3 μήνες για το καθιερωμένο κούρεμα. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεις να μακραίνεις τα μαλλιά σου εάν έχουν ψαλίδα. Όσο αυτά μακραίνουν, τόσο θα μεγαλώνει και η ψαλίδα και θα αυξάνεται το σπάσιμο. Πάρε την μεγάλη απόφαση και κόψε όσα δάχτυλα χρειάζεται, για να είναι τα μαλλιά σου και πάλι υγιή.

Αγάπησα τα φυσικά μαλλιά μου

Τις περισσότερες φορές, τα φυσικά μαλλιά μας είναι αυτά που μάς πηγαίνουν και περισσότερο. Αντί να τα ταλαιπωρώ καθημερινά με εργαλεία θερμότητας, αποφάσισα να ενισχύσω τη φυσική τους υφή, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν styling για μπούκλες. Το απλώνω σε όλο το μήκος των μαλλιών μου όσο αυτά είναι ακόμα νωπά, τα «τσαλακώνω» μέχρι να δημιουργηθούν μπούκλες και στη συνέχεια τα στεγνώνω με κρύο αέρα. Έτσι δημιουργώ τέλειες μπούκλες στα μαλλιά μου χωρίς να τα ταλαιπωρώ και να τα αφυδατώνω με heat tools. Μόνο όποτε θέλω ένα πιο glamorous look, επιστρετεύω το αγαπημένο μου ψαλίδι για μπούκλες.

Δεν ξεχνώ ποτέ το λαδάκι για τις άκρες

Για να ολοκληρώσω το styling των μαλλιών μου δεν ξεχνώ ποτέ ένα ενυδατικό λαδάκι λάμψης. Το απλώνω από τα μήκη έως τις άκρες για να δώσω λάμψη και να προστατέψω τα μαλλιά μου από την ψαλίδα.

Ένα συμπλήρωμα διατροφής δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

Γενικά πιστεύω ότι η σωστή διατροφή, γεμάτη φρούτα και λαχανικά, «φαίνεται» και στην επιδερμίδα και στα μαλλιά μας, και δεν θα πρέπει να την παραμελούμε ποτέ. Δεν είναι κακό όμως ενίοτε να παίρνουμε και ένα συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, που θα προσφέρουν στον οργανισμό μας δύναμη εκ των έσω, χαρίζοντάς μας πλούσια και υγιή μαλλιά.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook