Πώς να γεμίσετε τα κενά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας χωρίς να αγοράσετε στολίδια

πώς-να-γεμίσετε-τα-κενά-στο-χριστουγεν-1328675

Ας πάρουμε ένα λεπτό κι ας φανταστούμε την τέλεια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Ανεξάρτητα από το χρώμα που έχουμε επιλέξει, όποιο κι αν είναι το στιλ της, το σίγουρο είναι ότι το δέντρο φαίνεται φανταστικό. Μεγάλο, γεμάτο, πλούσιο.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές, στολίζοντας το δικό μας δέντρο, παρατηρούμε άβολα κενά. Κενά τα οποία παλεύουμε να γεμίσουμε, ενώ καταλήγουμε να πηγαίνουμε σε κάποιο κατάστημα για να αγοράσουμε νέα στολίδια. Και οι κούτες γεμίζουν. Και, στο ξεστόλισμα πια, ορκιζόμαστε ότι «του χρόνου δε θα πάρουμε τίποτα». Ψέμα.

Παρακάτω λοιπόν, θα δούμε τα καλύτερα tips για να διορθωθεί αυτό το θέμα, χωρίς να σπαταλήσουμε μία περιουσία.

Ανοίγουμε τα κλαδιά

Δεν είναι αστείο, ούτε προφανές. Χρειάζεται σχέδιο. Τα κλαδιά είναι συνήθως πιεσμένα, οπότε χρειάζεται να τα ανοίξουμε προς κάθε κατεύθυνση – όχι λίγο προς τα πάνω ή προς τα δεξιά. Θέλουμε να κάνουμε το δέντρο μας να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσικό. Είναι σημαντικό λοιπόν να ασχοληθούμε με κάθε κλαδί ξεχωριστά, ώστε να καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Φωτάκια, φωτάκια, φωτάκια

Τελείωσαν οι μπάλες; Δεν πειράζει. Δε θα αγοράσουμε καινούργιες. Θα βάλουμε άλλη μία σειρά με φωτάκια στο δέντρο μας. Μάλιστα, θα την τοποθετήσουμε όσο πιο κοντά μπορούμε στον σκελετό του, για να του δώσουμε βάθος και να φαίνεται ότι λάμπει από μέσα.

Γιρλάντες και κορδέλες

Αν θέλουμε να κάνουμε το δέντρο μας να φαίνεται πιο γεμάτο, δεν έχουμε παρά να χρησιμοποιήσουμε τις γιρλάντες που έχουμε στο πατάρι. Είναι ρετρό και θα γεμίσουν τα κενά – το ίδιο και οι φιόγκοι, τους οποίους μπορούμε να δέσουμε στα άδεια κλαδιά.

Παίζουμε με τα μεγέθη

Χρησιμοποιώντας μικρά στολίδια, το δέντρο φαίνεται μεγαλύτερο. Όσο μεγαλύτερα, όμως, είναι τα στολίδια, τόσο πιο γεμάτο φαίνεται. Μπορούμε λοιπόν να δημιουργήσουμε τις συνθέσεις που ταιριάζουν στον χώρο μας και να δημιουργήσουμε το πιο κομψό αποτέλεσμα.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook