Πώς να φτιάξετε σπιτικό ταχίνι

Νόστιμο και θρεπτικό έτοιμο σε λίγη ώρα

Υλικά

1 φλ. τσαγιού σουσάμι (κατά προτίμηση βιολογικό)
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (κατά προτίμηση βιολογικό)
Αλάτι προαιρετικά

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Τοποθετήστε το σουσάμι σε μία λαδόκολλα, απλώστε καλά και ψήστε για 6 λεπτά.

Ανακατέψτε, απλώστε και πάλι και ψήστε για επιπλέον 6- 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Τοποθετήστε το ψημένο σουσάμι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέστε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για ακόμη δύο λεπτά, μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα σε μορφή αλείμματος.

newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ