Πώς να φτιάξετε σπιτική μερέντα

πώς-να-φτιάξετε-σπιτική-μερέντα-1104069

Μια συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Yλικά

225 γρ. φουντούκια

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

1/3 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη

2 κ. σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

1 κ. γλ. βανίλια σε σκόνη

1 κ. γλ. αλάτι

1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη σοκολάτα ή τσιπς σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο και τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Βάλτε το ταψί στο φούρνο για περίπου 12- 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.

Τρίψτε καλά τα φουντούκια με μία πετσέτα κουζίνας μέχρι να ξεφλουδιστούν. Τοποθετήστε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να αρχίσουν να γίνονται μια μάζα. Προσθέστε την ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Συμπληρώστε με το λάδι και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα. Ρίξτε και το αλάτι και χτυπήστε για ακόμη 5 λεπτά. Τέλος, προσθέστε την σοκολάτα (κατά προτίμηση λιωμένη) και χτυπήστε μέχρι να έχετε μια λαχταριστή σπιτική μερέντα, με την υφή που θέλετε.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook