Πώς να φτιάξετε espresso macchiato στο σπίτι

πώς-να-φτιάξετε-espresso-macchiato-στο-σπίτι-1647520

Ο espresso macchiato θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μία παραλλαγή του all time classic, cappuccino. Χρειάζεται απλά λιγότερο γάλα.

Είναι ωραίο να απολαμβάνουμε τον καφέ μας με παρέα σε κάποια καφετέρια αλλά με τη σωστή τεχνική μπορούμε να γίνουμε εξπέρ και στον καφέ που ετοιμάζουμε στο σπίτι, για μας ή και τους καλεσμένους μας. Σας έχουμε παρακάτω μια συνταγή για έναν καφέ με γάλα, που αρέσει πολύ σε όσους αγαπούν τη γεύση του καφέ αλλά θέλουν να τη «σπάσουν» με λίγο γάλα που δεν αλλοιώνει την πίκρα του αγαπημένου αυτού ροφήματος.

Η ετυμολογία της λέξης

Ο macchiato (macchiare) σημαίνει «σημαδεμένος» στα ιταλικά, κάτι που σηματοδοτεί την παρουσία γάλακτος στο ρόφημα, σε μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα.  Υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε σχέση με τις αναλογίες του γάλατος. Εδώ θα ετοιμάσουμε έναν κλασικό macchiato.

Υλικά

30 ml espresso

60 ml γάλα

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε 30 ml espresso και το βάζουμε σε ένα φλιτζάνι. Εάν χρησιμοποιούμε ακροφύσιο ατμού μηχανής εσπρέσο, κρατάμε το ακροφύσιο τουλάχιστον 1-2 εκ. κάτω από την επιφάνεια, φροντίζοντας να μην αφήνουμε κρύο αέρα να μπει. Δεν πρέπει να σφυρίζει ή να πιτσιλάει σταγόνες γάλακτος πουθενά.

Γενικά, η διαδικασία για να φτιάξουμε το αφρόγαλα δεν διαφέρει από τους άλλους καφέδες.

Εναλλακτικά, μπορούμε  να βάλουμε  λίγο γάλα σε μια κατσαρόλα ή φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια το περνάμε από ατομική καφετιέρα φίλτρου. Εάν βρίσκουμε το γάλα πολύ αφρισμένο, μπορούμε να ξύσουμε το αφρώδες επάνω μέρος με ένα κουτάλι.

Τέλος, ρίχνουμε προσεκτικά μια σταγόνα (το εννοούμε, μια σταγόνα) γάλα στον espresso στη συνέχεια περίπου 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ζεστό αφρόγαλα από πάνω.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook