Πώς να εξαφανίσετε τα μυγάκια από την κουζίνα χωρίς χημικά

Πολλές φορές μαζεύονται στην κουζίνα μυγάκια τα οποία και είναι πολύ ενοχλητικά. Και πολλοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν πώς να τα εξαφανίσουν.

Αν χαλάσει κάποιο φαγητό, λαχανικό ή φρούτο στην κουζίνα σας μπορεί να εμφανιστούν μυγάκια τα οποία από τη στιγμή που θα κάνουν την εμφάνισή τους θα δυσκολευτείτε να βγάλετε από τη ζωή σας. Εκτός αν δράσετε άμεσα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τα εξαφανίζετε πανεύκολα.

Χρησιμοποιήστε μια κιμωλία Αν η κουζίνα σας έχει πόρτα που οδηγεί στη βεράντα ή την αυλή σας τότε από εκεί μπορεί να μπαίνουν τα μυγάκια. Για να εμποδίσετε την είσοδό τους στην κουζίνα σας απλά τραβήξτε με μια κιμωλία μια γραμμή μπροστά από την πόρτα εξωτερικά. Η κιμωλία λειτουργεί ως εντομοαπωθητικό.

Ρίξτε αλεύρι ή κανέλα Εκτός από την κιμωλία τα μυγάκια δεν αγαπούν το αλεύρι και την κανέλα. Ρίξτε στις γωνίες των πάγκων σας λίγο αλεύρι ή λίγη κανέλα ή και γύρω από το παράθυρο της κουζίνας.

Χρησιμοποιήστε λεμόνι Βάλτε μερικές φέτες λεμονιού έξω από την πόρτα της κουζίνας σας έτσι ώστε να εμποδίσετε την είσοδό τους σε αυτήν. Μπορείτε εναλλακτικά να ρίξετε μερικές σταγόνες στον νεροχύτη αλλά και στις γωνιές των πάγκων σας.

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε Όταν καθαρίζετε συχνά και δεν ξεχνάτε να ελέγχετε συνεχώς αν υπάρχουν χαλασμένα φαγητά στην κουζίνα σας τότε δεν υπάρχει περίπτωση να βλέπετε μυγάκια σε αυτήν.

Πηγή: spirossoulis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ