Πώς να είστε δραστήριοι αν δεν σας αρέσει να γυμνάζεστε

πώς-να-είστε-δραστήριοι-αν-δεν-σας-αρέσ-1432055

Εάν ζηλεύτε τους αθλητικούς τύπους, ξέρετε εκείνους που μπορούν να να τρέξουν μαραθώνιους ή ανέχονται το crossfit και που διαπρέπουν σε όποιο σπορ και εάν δοκιμάσουν, τότε διαβάζετε το κατάλληλο άρθρο.

Γιατί ας πούμε την αλήθεια οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε αθλητικοί και ως παιδιά δεν ήμασταν ποτέ καλοί στα αθλήματα. Για πολλούς η άσκηση ήταν και εξακολουθεί να είναι αγγαρεία. Γραφόμαστε στο γυμναστήριο, πηγαίνουμε για λίγο καιρό και μετά δεν ξαναπατάμε. Όμως ακόμα και εάν μισείτε τη γυμναστική, υπάρχουν τρόποι για να είστε δραστήριοι και ταυτόχρονα ευτυχισμένοι.

Πώς θα το πετύχετε;

Καταρχάς δεν πρέπει να συνδέετε την κίνηση απαραίτητα με την άσκηση, γιατί έτσι είναι σαν να αναγκάζετε τον εαυτό σας να κάνει μια αγγαρεία που πρέπει να διαγράψει από τη λίστα. Εάν χρησιμοποιείτε τη γυμναστική με τιμωρητικό τρόπο, για να αντισταθμίσετε το γεγονός ότι φάγατε λίγο παραπάνω ή για να φάτε λίγο παραπάνω, τότε δεν θα είναι ποτέ κάτι ευχάριστο για εσάς.

Είναι λοιπόν σημαντικό να δείτε τη γυμναστική σαν έναν τρόπο για να κινηθεί το σώμα σας, και όχι σαν κάτι το αναγκαστικό. Να δώσετε δηλαδή έμφαση στην κίνηση με σκοπό την ευχαρίστηση. Αν και σίγουρα η άσκηση μπορεί να περιλαμβάνει κίνηση σε έναν συγκεκριμένο χώρο ή στο γυμναστήριο, ωστόσο μπορεί επίσης να περιλαμβάνει πράγματα όπως πεζοπορία, κηπουρική, διατάσεις, βόλτα με τον σκύλο, ποδήλατο ή ακόμα και καθαρισμός του σπιτιού. Γιατί, όταν πρόκειται για σωματική και ψυχική υγεία, όλες οι κινήσεις μετράνε. Το σώμα σας δεν ξέρει αν είστε στο γυμναστήριο ή όχι, αν φοράτε ρούχα γυμναστικής ή όχι – απλά ξέρει ότι κινείστε.

Η αλλαγή νοοτροπίας όσο αφορά την άσκηση θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε δραστηριότητες που πραγματικά σας αρέσουν. Όταν δεν νιώθετε πίεση για να γυμναστείτε, τότε θα διαπιστώσετε πως θα θέλετε να κινηθείτε και περισσότερο.

Εάν για παράδειγμα σταματήσετε να λέτε στον εαυτό σας ότι «πρέπει» να τρέξει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τελικά σας αρέσει το τρέξιμο και ότι σας κάνει να νιώθετε όμορφα. Στην πραγματικότητα αν αναπτύξετε μια πιο διαισθητική και υγιής σχέση με την κίνηση, τότε θα γίνετε και περισσότερο δραστήριοι.

Εν κατακλείδι η κίνηση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι υποχρέωση, κυρίως σε μια εποχή όπου πολλοί από εμάς νιώθουμε ψυχικά κουρασμένοι. Αντ’ αυτού πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και ευτυχισμένοι.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook