Πώς να διορθώσετε κοινά λάθη στο πλύσιμο ρούχων

πώς-να-διορθώσετε-κοινά-λάθη-στο-πλύσι-1535573

Τα λάθη και οι ατυχίες στο πλύσιμο των ρούχων είναι πιο συνηθισμένα από ό,τι φαντάζεστε. Οι γονείς μας μάς έχουν πει να ξεχωρίζουμε τα ρούχα μας ανάλογα με τα χρώματα, αλλά δυστυχώς γίνονται ακόμα κάποιες γκάφες.

Δυστυχώς, μερικά από αυτά τα λάθη είναι μη αναστρέψιμα, οπότε αυτά τα λάθη θα είναι μία καλή υπενθύμιση για να προσέχετε μήπως καταστρέψετε το αγαπημένο σας πουλόβερ.

Κοινά λάθη στο πλύσιμο ρούχων

Πετσέτες που δεν απορροφούν πια

Πλένετε τις πετσέτες σας με τον σωστό τρόπο; Αν όχι, θα μπορούσατε να καταλήξετε με θαμπά, βρώμικα και μη απορροφητικά λευκά είδη μετά από λίγο. Ο πιο πιθανός ένοχος εδώ είναι η υπερβολική ποσότητα μαλακτικού. Μπορεί να καλύψει την πετσέτα με μια κηρώδη, αδιάβροχη μεμβράνη που καταστρέφει την ίδια την αποστολή των πετσετών. Για να διαλύσετε τη συσσώρευση και να αποκαταστήσετε το χνούδι, πλύνετε τις πετσέτες τις επόμενες φορές με 1/4 φλιτζάνι λευκό ξύδι που προστέθηκε στον κύκλο ξεβγάλματος και παραλείψτε το μαλακτικό στο μέλλον.

Λευκά που έγιναν ροζ

Ευτυχώς, αυτή η ροζ βαφή (ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα για αυτό το θέμα) μπορεί να αντιστραφεί στις περισσότερες περιπτώσεις. Αυτό το σφάλμα συνήθως συμβαίνει όταν ένα μικρό χρωματιστό αντικείμενο, όπως μια κόκκινη κάλτσα, έχει μπει στο φορτίο με τα λευκά ρούχα. Για να το διορθώσετε, μουλιάστε το αποχρωματισμένο υλικό σε ένα νεροχύτη γεμάτο με νερό και χλωρίνη (10 μέρη νερού σε 1 μέρος χλωρίνης) ή κάποιο άλλο λευκαντικό αφού διαβάσετε την ετικέτα για την ποσότητα. Ελέγχετε περίπου κάθε 15 λεπτά και αφαιρέστε όταν γίνει και πάλι λευκό. Περίπου 90 λεπτά πρέπει να είναι υπεραρκετά. Στη συνέχεια πλύσιμο στο πλυντήριο.

Αφήσατε τα πλυμένα ρούχα στο πλυντήριο ή το στεγνωτήριο

Εάν ξεχάσατε ένα φορτίο στο πλυντήριο για περισσότερο από μια μέρα, το πιθανότερο είναι ότι θα σας έρθει μια μυρωδιά μούχλας μόλις ανοίξετε ξανά το πλυντήριο. Για να το διορθώσετε, απλώς ξεπλύνετε το φορτίο με 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι (και χωρίς απορρυπαντικό) για να σκοτώσετε τη μυρωδιά.

Από την άλλη πλευρά, το να αφήνεις τα ρούχα στο στεγνωτήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον τσακίσεις στα ρούχα. Μην ανησυχείτε – οι τσακίσεις δεν έχουν εμφανιστεί για πάντα. Για να εξοικονομήσετε χρόνο, ρίξτε μια υγρή, καθαρή πετσέτα χεριών και ανοίξτε ξανά το στεγνωτήριο για λίγα λεπτά. Ο ατμός που δημιουργείται θα πρέπει να χαλαρώνει τις περισσότερες από τις ζάρες. Εάν τα ρούχα σας παραμένουν λίγο τσαλακωμένα, θα πρέπει να τα σιδερώσετε με ατμό.

Λεκέδες από χλωρίνη

Δυστυχώς, δεν είστε τυχεροί με αυτό το συνηθισμένο και ατυχές λάθος στο πλύσιμο ρούχων. Η μόνη σας επιλογή είναι να βάψετε ολόκληρο το ρούχο στην αρχική του απόχρωση. Ή, εάν ο λεκές είναι μικροσκοπικός, δοκιμάστε να βάψετε με ένα σταγονόμετρο.

“Μπήκαν” τα μάλλινα

Αυτό είναι ένα κακό και δυνητικά δαπανηρό σφάλμα. Εκτός εάν το μαλλί έχει υποστεί επεξεργασία (η ετικέτα του ενδύματος θα το υποδεικνύει), οι ίνες συστέλλονται στο νερό. Πραγματικά δεν υπάρχει θεραπεία. Για να αποφύγετε αυτό το σφάλμα στο μέλλον, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποκωδικοποιήσει την ετικέτα του ρούχου.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook