Πώς να διατηρήσεις τον ρομαντισμό στη σχέση σου

πώς-να-διατηρήσεις-τον-ρομαντισμό-στη-400271

Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα γράφει για τον ρομαντισμό στη σχέση. Πώς τον διατηρούμε; Τι πρέπει να κάνουμε; Τι να αποφύγουμε; Ο λόγος στην ειδικό…

Θυμάστε τι ήταν αυτό που σας τράβηξε στον σύντροφό σας; Ήταν η εξωτερική εμφάνιση, οι ικανότητές του, το χιούμορ του, τα επιτεύγματα, η προσωπικότητά του ή κάποια χαρακτηριστικά;

Κάποιοι θα παραδεχτούν ότι αισθάνθηκαν να τους ελκύει το ταίρι τους μέσω της καθαρής φυσικής έλξης, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για το άτομο που βρίσκεται πίσω από μία όμορφη εμφάνιση. Οι περισσότεροι όμως βρίσκονται κάπου στη μέση, καθώς η σπίθα που άναψε τη φλόγα ανάμεσά τους καλλιεργήθηκε μέσω της χημείας.

Και όπως και να γνωριστήκατε, το μόνο σίγουρο είναι πως χρειάζεται και από τα δύο μέλη της σχέσης η προθυμία να διατηρήσετε τη μαγεία και τον ερωτισμό ως ζωντανά στοιχεία, μέσα από μία ρεαλιστική όμως εικόνα του τι θα περιλαμβάνει.

Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να αφήσετε στην άκρη ψεύτικες κολακείες και να εστιάσετε περισσότερο στα στοιχεία εκείνα που θαυμάζετε στον σύντροφό σας και σε όλα όσα εκτιμάτε σε εκείνον. Αν περιμένετε από τον άλλον να ικανοποιήσει όλες σας τις προσδοκίες και να γίνει αυτός που ονειρεύεστε αλλάζοντας την προσωπικότητά του, το σίγουρο είναι πως θα απογοητευτείτε.

Αντίστοιχα, η απογοήτευση είναι προ των πυλών όταν επιμένετε στο happy end που η κοινωνία έχει θέσει μέσα από τα γνωστά στερεότυπα για τις σχέσεις και τον γάμο, όπου όλοι ζουν καλά και ευτυχισμένα. Μάλλον είναι ώρα να αναθεωρήσετε τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Πιο απλά, προσπαθήστε να γειώσετε τον ρομαντισμό στην πραγματικότητα για να καταφέρετε να τον αναζωπυρώσετε, όπως θα δούμε και παρακάτω.

Για να διατηρήσουμε τον ρομαντισμό μας χρειάζεται να αποβάλλουμε τις ρομαντικές, μη ρεαλιστικές εικόνες αυτού που απεικονίζει η κοινωνία για το τι σημαίνει να είσαι ερωτευμένος. Μία σύγκριση που δημιουργεί σύγχυση σε εκείνους που δεν βιώνουν την μαγεία του έρωτα έτσι όπως την βλέπουν στις ταινίες, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει δυσαρέσκεια και απογοήτευση.

Μάλιστα, η αίσθηση αυτή ενισχύεται όταν τα ζευγάρια πιστεύουν λανθασμένα ότι πρέπει πάντα να συμφωνούν ή η σχέση θα βελτιωνόταν εάν ο σύντροφός τους «άλλαζε».

tlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook