Πώς να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη

πώς-να-αποτρέψετε-και-να-αντιμετωπίσε-1219129

Φυσικά, η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία και δεν υπάρχει λόγος για καμία να ντρέπεται για τις ρυτίδες στο πρόσωπό της. Άλλωστε, πρόκειται για τις απτές αποδείξεις της εμπειρίας και της σοφίας που έχουν προκύψει από το πέρασμα των χρόνων. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τις αποτρέψετε και να τις αντιμετωπίσετε, πιο συγκεκριμένα εκείνες γύρω από τα χείλη, στην περίπτωση που έχουν ήδη εμφανιστεί στο πρόσωπό σας.

Μασάζ με λάδι

Τα λάδια έχουν πολλά οφέλη κατά της γήρανσης καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας. Εκτός από τα αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν την οξειδωτική βλάβη, είναι εξαιρετικά ενυδατικά, απαραίτητα για την πρόληψη των ρυτίδων. Το λάδι καρύδας, το λάδι τριαντάφυλλου ή το ελαιόλαδο αποτελούν κορυφαίες επιλογές για το συγκεκριμένο λόγο. Απλώς, κάντε λίγο μασάζ στις γραμμές γύρω από τα χείλη σας με τις άκρες των δακτύλων σας και αφήστε το λάδι που χρησιμοποιήσατε για όλο το βράδυ. Το πρωί ξεπλύνετε το πρόσωπό σας κανονικά.

Χυμός λεμονιού

Το οξύ που υπάρχει στα λεμόνια σφίγγει το δέρμα και τα αντιοξειδωτικά στα φρούτα μπορούν να καταπολεμήσουν τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και να προωθήσουν την παραγωγή κολλαγόνου. Για να επωφεληθείτε της δράσης τους βάλτε το χυμό στην προβληματική περιοχή χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων σας -όλα τα εσπεριδοειδή έχουν τα ίδια αποτελέσματα.

Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο παράγεται από το σώμα μας φυσικά και μειώνεται με τη διαδικασία της γήρανσης. Πρόκειται για σημαντική πρωτεΐνη για την προώθηση του υγιούς δέρματος, τη διατήρηση των συνδετικών ιστών και των μυών και την προώθηση της ελαστικότητας και της ενυδάτωσης. Χρησιμοποιήστε έναν ορό νύχτας πλούσιο σε κολλαγόνο και εφαρμόστε τον κάθε βράδυ μετά τον καθαρισμό και το τονωτικό σας. Δεν είναι απαγορευτικό να εφαρμόσετε από πάνω και μια εξαιρετικά ενυδατική κρέμα.

Πώς να αποτρέψετε τις ρυτίδες γύρω από το στόμα σας

Πρώτον, αποφύγετε οπωσδήποτε τα καλαμάκια και το κάπνισμα -ακόμη και ηλεκτρονικά τσιγάρα. Καθώς πιέζετε το στόμα σας, ενισχύετε τη διάσπαση της ελαστικότητας και του κολλαγόνου. Γι’ αυτό ακολουθήστε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας και, όπως συνήθως, το αντηλιακό είναι ύψιστης σημασίας για την πρόληψη των ρυτίδων καθώς οι ακτίνες UV προκαλούν πρόωρη γήρανση.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook