Πώς να αντιμετωπίσετε την ξηροδερμία κατά τη διάρκεια του χειμώνα

πώς-να-αντιμετωπίσετε-την-ξηροδερμία-1173532

H ξηροδερμία κάνει την εμφάνισή της το χειμώνα, με τις περισσότερες γυναίκες να αναρωτιούνται κάθε χρόνο ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισής της.

Ο χειμώνας καθιστά τα χέρια, το τριχωτό της κεφαλής, τα πόδια και το πρόσωπο θαμπά δημιουργώντας την αίσθηση της φαγούρας, καθώς οι ψυχρότερες θερμοκρασίες «κλέβουν» από το σώμα την απαραίτητη υγρασία και έλαια που έχει ανάγκη για την ενυδάτωσή του.

Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε κι εσείς την ξηροδερμία άμεσα και αποτελεσματικά ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Προσέξτε τη διατροφή σας

Ανεξάρτητα από τα προϊόντα και τις θεραπείες που εφαρμόζετε, πολύ σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της υγρασίας στο σώμα σας είναι να έχετε τη σωστή απορρόφηση θρεπτικών ουσιών για να ωφελήσετε το δέρμα σας. Κατά τη διάρκεια αυτών των χειμερινών μηνών η κατανάλωση εποχιακών ζωμών και λαχανικών ρίζας βοηθά στη θρέψη του σώματος και στηρίζει την ελαστικότητά του. Η ενυδάτωση έρχεται εσωτερικά, καθώς η θέρμανση στο χώρο που ζείτε και εργάζεστε στερεί την απαραίτητη υγρασία από την επιδερμίδα σας.

Κάντε απολέπιση

Σε αντίθεση με αυτό που σκέφτονται οι περισσότεροι ότι η απολέπιση θα «στεγνώσει» το δέρμα σας, σκεφτείτε την ως έναν τρόπο προετοιμασίας της επιδερμίδας σας για βαθύτερη διείσδυση των προϊόντων ενυδάτωσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τους χειμερινούς μήνες.

Πείτε ναι στο μπάνιο με γάλα

Ένα χαλαρωτικό μπάνιο με γάλα κατά τη διάρκεια του χειμώνα αποδεικνύεται ευεργετικό για το δέρμα σας. Είναι γεμάτο θρεπτικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως η βιταμίνη Ε, που είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην υποστήριξη της κυτταρικής λειτουργίας και της υγείας του δέρματος, και ο ψευδάργυρος, ο οποίος έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ιδανικός για την χαλάρωση και επούλωση του δέρματος. Το γάλα περιέχει επίσης γαλακτικό οξύ, το οποίο δρα ως ήπιο απολεπιστικό χαλαρώνοντας τις συνδέσεις μεταξύ των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Τέλος, το λίπος και οι πρωτεΐνες θρέφουν και μαλακώνουν το δέρμα των ενηλίκων, καθώς και των μωρών και των παιδιών.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook