Πώς να αντιμετωπίσεις τους αγενείς συναδέλφους στη δουλειά

πώς-να-αντιμετωπίσεις-τους-αγενείς-συ-1651856

Με 3 βήματα «καθάρισες»

Μερικές φορές έχουμε να κάνουμε και με μερικούς δύσκολους ανθρώπους. Οι δουλειές μας είναι αρκετά αγχωτικές από μόνες τους, οπότε εάν υπάρχουν και αγενείς συνάδελφοι το πράγμα χειροτερεύει.

Υπάρχουν 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να λύσεις τις διαφορές σου, να βάλεις στη θέση τους τους αγενείς συναδέλφους και να αποκτήσεις αυτό που λέμε «χάρισμα του ηγέτη».

Αναγνώρισε το πρόβλημα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν αντιμετωπίζεις έναν δύσκολο συνάδελφο είναι να καταλάβεις, γιατί είναι δύσκολος. Εξέτασέ τον καλά από κοντά. Παρακολούθησε και κατέγραψε την συμπεριφορά του. Βρες το πρόβλημα, πόσο συχνά συμβαίνει και γιατί το κάνει. Όπως έχει πει και ο G.I. Joe «Η γνώση είναι η μισή μάχη». Μόλις αναγνωρίσεις το πρόβλημα είναι το επόμενο βήμα.

Μίλησέ του, αλλά με αντικειμενικότητα

Το επόμενο βήμα είναι να συζητήσεις το θέμα με το συγκεκριμένο άτομο. Αν τους προσεγγίσεις με κατηγορίες και αποδείξεις δε θα έχεις αποτέλεσμα. Προσέγγισέ τους προσεκτικά, μη τους κατηγορήσεις ευθέως και μη το κάνεις προσωπικό. Αντ’ αυτού δες το θέμα αντικειμενικά και ποτέ μην κατηγορήσεις ευθέως το άτομα, αλλά μόνο τη συμπεριφορά του.

Άκουσέ τον

Αν πρέπει να ειπωθεί, πρέπει να ειπωθεί σωστά. Άκουσε προσεκτικά τα σχόλιά του και πρόσφερέ του συμπαράσταση. Αν του μιλήσεις για τα ατοπήματά του στον χώρο εργασίας και περιμένεις να τα διορθώσει μόνος του, τότε έχασες. Δάνεισέ του το αυτί σου, τη συμπαράστασή σου και προσπάθησε να βρεις λύσεις στο πρόβλημα. Με το να δουλέψετε μαζί στο πρόβλημα υα δημιουργήσει κάποιες σωστές ρίζες και σίγουρα θα εξομαλυνθεί η κατάσταση στη δουλειά.

Με αυτά τα 3 βήματα, όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε στη εξυγίανση του εργασιακού μας περιβάλλοντος. Αν τώρα αυτά τα βήματα αποτύχουν, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε δικηγόρο. Αλλά μην γίνουμε και δικομανείς, μόνο αν δεν υπάρχει άλλη λύση.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook