Πώς να αφαιρέσεις λεκέδες φαγητού από τα καθίσματα του αυτοκινήτου

πώς-να-αφαιρέσεις-λεκέδες-φαγητού-από-814822

Το φαγητό από ένα ταπεράκι που ανοίγει κατά τη διάρκεια της οδήγησης μπορεί να αφήσει τρομερούς λεκέδες στα καθίσματα του αυτοκινήτου σου. Τίποτα όμως τόσο δύσκολο, που να μην μπορεί να αφαιρεθεί σε 5 απλά βήματα.

1. Εάν υπάρχουν μεγάλα κομμάτια φαγητού, που μπορούν να αφαιρεθούν με το χέρι, απομάκρυνε τα προσεχτικά για να μην πασαλείψεις περισσότερο το κάθισμα. Στη συνέχεια, σκούπισε το λεκέ με μία χαρτοπετσέτα ή ένα υγρό μαντηλάκι, για να αφαιρέσεις όσα περισσότερα υπολείμματα γίνεται.

2. Φτιάξε ένα διάλυμα από υγρό απορρυπαντικό πιάτων και νερό, σε αναλογία 50/50. Εάν έχεις δερμάτινα καθίσματα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ένα εξειδικευμένο απορρυπαντικό, που βρίσκεις στην αγορά.

3. Βούτηξε το βουρτσάκι καθαρισμού στο μίγμα, και καθάρισε καλά το λεκέ. Προσοχή μόνο μην σου πέσει πολύ υγρό πάνω στο σημείο και κάνει στάμπα.

4. Βούτηξε ένα πανάκι με μικροΐνες σε καθαρό νερό, στύψε το καλά και τρίψε το κάθισμα για να απομακρύνεις το καθαριστικό. Εάν είναι απαραίτητο επανέλαβε τη διαδικασία, φροντίζοντας να στύβεις πολύ καλά το πανί.

5. Τέλος, όταν ο λεκές έχει εξαφανιστεί, στέγνωσε το κάθισμα με το σεσουάρ για τα μαλλιά.

Extra tip

Εάν πιστεύεις ότι σου έχει πέσει πολύ νερό στο κάθισμα και μπορεί να δημιουργηθεί στάμπα, τρίψε όλο το κάθισμα με το βρεγμένο πανί και μετά στέγνωσε καλά.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook