Πώς μπορούν τα drones να βοηθήσουν σε ακραίες συνθήκες

πώς-μπορούν-τα-drones-να-βοηθήσουν-σε-ακραίε-1364679

H Ford κατέθεσε μία πολύ ενδιαφέρουσα πατέντα όπου με την χρήση drone αυξάνει τις εκτός δρόμου ικανότητες των οχημάτων της ιδίως σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών.

Τα τμήματα σχεδιασμού και εξέλιξης κάθε εταιρίας είναι διαρκώς απασχολημένα με την εξέλιξη νέων ιδεών και πατεντών με στόχο την βελτίωση των αυτοκινήτων και των ικανοτήτων τους.

Πολλές από αυτές τις ιδέες εφαρμόζονται, άλλες δεν έχουν την ίδια τύχη. Μία τέτοια πατέντα η οποία δεν έχει βρει ακόμα τον δρόμο της προς την υλοποίηση είναι η ιδέα της Ford για χρήση drones ώστε να βελτιώσει την ικανότητα των οχημάτων της να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται σε εκτός ασφάλτου διαδρομές ή σε συνθήκες έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Η ιδέα αυτή εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2016 και επανέρχεται και πάλι στις ημέρες μας, βελτιωμένη και επαυξημένη και με βάση τα νέα δεδομένα που υπάρχουν τόσο στην εξέλιξη των drone όσο και στα συστήματα GPS.

Η σκέψη πίσω από αυτό που παρουσιάζει η Ford είναι ιδιαίτερα έξυπνη και φιλόδοξη. Το drone συνδέεται με το GPS του αυτοκινήτου έτσι ώστε να καθοδηγήσει το όχημα να καταφέρει να περάσει από δύσκολα σημεία της διαδρομής.

Σύμφωνα με την Ford και την Παγκόσμια Τράπεζα, το 31% του πληθυσμού του πλανήτη δεν ζει κοντά σε δρόμους με πρόσβαση σε όλες τις εποχές του χρόνου, και 98% από αυτούς ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Το σύστημα της Ford με τα ελικοπτεράκια θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε αρκετούς ανθρώπους έτσι ώστε να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση σε δύσβατες περιοχές και να παραδίδουν προϊόντα σε απομακρυσμένα σημεία.

Η Ford βλέπει επίσης χρήσιμο το γεγονός ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από εταιρίες διαχείρισης στόλων, όπου το drone μπορεί να δώσει εικόνα για το ποιο όχημα μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στην εκάστοτε διαδρομή ανάλογα με το έδαφος που έχει να συναντήσει εμπρός του.

Το drone έχει σε σχέση με την συμβολή των δορυφόρων έχει το πλεονέκτημα ότι δίνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις συνθήκες που επικρατούν στον δρόμο, επιτρέποντας στον οδηγό να πάρει τις σωστές αποφάσεις ιδίως σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook