Πώς μπορείτε να διατηρείτε τις πατάτες για περισσότερο καιρό

πώς-μπορείτε-να-διατηρείτε-τις-πατάτε-976314

Οι πατάτες είναι ένα από τα βασικά τρόφιμα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και χρησιμοποιούνται σε πολλά φαγητά.

Αποτελούν ένα φαγητό ιδανικό για κάτι γρήγορο, νόστιμο, διαφορετικό, περίεργο ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Πολλοί είναι, μάλιστα, εκείνοι που προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες και τις αποθηκεύουν στην κουζίνα τους.

Τι κάνουμε, όμως όταν ο καιρός περνάει και δεν έχουμε προλάβει να τις μαγειρέψουμε; Αρχίζουν να βγάζουν φύτρες και να μαλακώνουν.

Προκειμένου να αποφύγετε αυτή την κατάσταση και να τις διατηρήσετε φρέσκιες για όσο το δυνατόν περισσότερο, ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές.

  • Για την καλύτερη διατήρησή τους προτίμησε να τις αποθηκεύσεις σε ένα ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. Η αποθήκη του σπιτιού σου είναι μάλλον το ιδανικότερο μέρος για κάτι τέτοιο, ενώ αν δεν υπάρχει κάποιος χώρος που να συνδυάζει όλα αυτά, φρόντισε τουλάχιστον να τις τοποθετήσεις έστω σε ένα σημείο χωρίς φως
  • Μην τις αποθηκεύεις στο ψυγείο. Με τον λανθασμένο αυτό τρόπο διατήρησης το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη, με αποτέλεσμα η γεύση και η υφή τους να μην είναι ικανοποιητικές μετά το μαγείρεμα.
  • Απέφυγε την απευθείας επαφή της πατάτας με το τσιμέντο ή την αποθήκευσή της σε νάιλον σακούλες. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τις τοποθετήσεις μέσα σε μια χάρτινη σακούλα, όπου οι πατάτες θα μπορούν να «αναπνέουν».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook