Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις την οδοντόκρεμα στο… αυτοκίνητο

πώς-μπορείς-να-χρησιμοποιήσεις-την-οδ-831617

Με τα χρόνια πολλά είναι τα πράγματα που αφήνουν το σημάδι του χρόνου στο αμάξι μας και τα φώτα δέχονται κι αυτά μεγάλη καταπόνηση από τον εξωτερικό κόσμο.

Όπως το ηλιακό φως, και ειδικά την υπεριώδη ακτινοβολία, που επηρεάζει εξάλλου και οτιδήποτε έρχεται σε επαφή.

Προσθέστε εδώ τη συνήθη βρομιά, τη σκόνη και τα έντομα και είναι σαφές γιατί τα φώτα αποκτούν αυτή τη σκουρόχρωμη απόχρωση με τα χρόνια. Αλλά και γρατσουνιές.

Κι εδώ ακριβώς μπαίνει η οδοντόπαστα, ένα από τα καλύτερα καθαριστικά τύπου φτιάξ’ το μόνος σου. Η οδοντόκρεμα είναι ένα ήπιο καθαριστικό, εντελώς ιδανικό για χρήση στα φώτα, όταν δεν θες να ξοδέψεις λεφτά για τα ειδικά καθαριστικά του εμπορίου.

Πώς γίνεται το μαγικό; Αφού καθαρίσεις τα φώτα με νερό και σαπουνάδα, βάζεις λίγη οδοντόκρεμα (1/4 του κουταλιού) σε ένα απαλό πανάκι (ή ακόμα και μια παλιά οδοντόκρεμα) και την εφαρμόζεις πάνω στα φώτα με κυκλικές κινήσεις, προσέχοντας να καλύψεις όλη την επιφάνεια με επιμέλεια και συνεχίζοντας μέχρι να δεις το σημείο να γίνεται καθαρότερο. Κάποιοι μας λένε να επιμείνουμε ακόμα και για 5-10 λεπτά.

Κατόπιν βρέχεις το πανί (με ζεστό κατά προτίμηση νερό) και αφαιρείς τα περισσεύματα, με την ίδια πάντα κυκλική κίνηση, κι αυτό ήταν όλο.

Το μυστικό της οδοντόκρεμας που ξανακάνει τα φώτα σαν καινούρια δεν είναι φυσικά καινούρια ιστορία, καθώς στο ίντερνετ υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Όσοι το έχουν δοκιμάσει, μας λένε πως θα χρειαστεί επανάληψη κάθε 2-4 μήνες, καθώς τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook