Πως γίνεται αυτό; Εμφανίζουν τη ΝΔ στα όρια της αυτοδυναμίας παρά το “χαστούκι” για την οικονομία

πως-γίνεται-αυτό-εμφανίζουν-τη-νδ-στα-ό-925257

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega φέρνει τη ΝΔ 10,4% (στην εκτίμηση ψήφου, 8,2% στην πρόθεση ψήφου) μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι οι πολίτες την… «καταψηφίζουν» σε ότι έχει να κάνει με την οικονομία!

Η Νέα Δημοκρατία, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, όχι μόνο αυξάνει το ποσοστό της (εκτιμάται όπως τονίστηκε στο Mega ότι οφείλεται στο ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ) αλλά φτάνει ακόμη και στα όρια της αυτοδυναμίας, στον β’ γύρο των εκλογών! Την ίδια ώρα, αύξηση στο ποσοστό του έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υποχωρεί.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι στο ερώτημα για την πορεία της χώρας, το 54% δηλώνει ότι οδεύει στη λάθος κατεύθυνση και μόλις το 38% πιστεύει το αντίθετο. Το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας είναι η οικονομία και η ακρίβεια.Και στην οικονομία η κυβέρνηση δεν τα πάει… καθόλου καλά. Γιατί οι εντυπώσεις από το έργο της στην οικονομία είναι 65% μάλλον αρνητικές και μόλις 23% μάλλον θετικές! Ακόμα και στην εξωτερική πολιτική, που οι θετικές απόψεις είναι περισσότερες (48%), οι αρνητικές (37%) δεν απέχουν πολύ! Αν και το 58% θεωρεί ότι η αύξηση των τιμών οφείλεται σε διεθνείς παράγοντες, ένα ποσοστό 39% θεωρεί υπεύθυνη για τις ανατιμήσεις την κυβέρνηση.

Σημειωτέο, δε, ότι το 52% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι σε προσωπικό επίπεδο βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση σε σχέση με ένα χρόνο πριν.Και ενώ αποτυπώνονται στη δημοσκόπηση όλα τα παραπάνω, η Νέα Δημοκρατία φτάνει να έχει διαφορά πάνω από 10% από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η ΝΔ λαμβάνει, στην πρόθεση ψήφου, 28,5% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή διαφορά 8,2% και με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ να χάνει ποσοστό και να «πέφτει» από το 14,4% στο 11,8%. Ακολουθούν: ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 4,1%, ΜέΡΑ25 2,9%.

Στο 1% καταγράφεται το κόμμα Εθνική Δημιουργία των Τζήμερου, Κρανιδιώτη, Μπογδάνου ενώ 2,2% παίρνει το κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα» του Κασιδιάρη.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 16% και ο Νίκος Ανδρουλάκης μόλις 6%.

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τις 10 μονάδες. Το κυβερνών κόμμα λαμβάνει 36,1% και πλησιάζει το 39,9% των εκλογών του ’19 (!), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 25,7% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 15%, ΚΚΕ 6,4%, Ελληνική Λύση 5,2%, ΜέΡΑ25 3,7%.

5 thoughts on “Πως γίνεται αυτό; Εμφανίζουν τη ΝΔ στα όρια της αυτοδυναμίας παρά το “χαστούκι” για την οικονομία

  1. Πλησιάζουν οι εκλογές και τα μμε με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων φτειάχνουν κλίμα υπέρ της ΝΔ, με σκοπό να επηρεάσουν τους πολίτες και να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα. Η «τυφλή» δκαιοσύνη δεν κάνει κανένα «ματάκι» μπας και δει την ξεφτίλα

  2. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ, Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΛΟΙΜΟΣ…ΑΥΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
    ΟΥΤΕ ΤΑ F-35, ΟΥΤΕ ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΟΡΒΕΤΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ…
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΖΗΤΑ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΟΜΕΤΩΠΙΖΕΙ

    ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ…ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook