Πώς έγινε η ληστεία μαμούθ στην Καβάλα – Πού βρέθηκαν τα περισσότερα χρήματα

πώς-έγινε-η-ληστεία-μαμούθ-στην-καβάλα-971340

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης – θρίλερ με τη ληστεία των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ και τη «σκηνοθετημένη» απαγωγή ενός 5χρονου παιδιού στην Καβάλα προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., η οποία την περασμένη Πέμπτη συνέλαβε τρία άτομα ως δράστες της υπόθεσης, σχεδόν ένα χρόνο μετά το περιστατικό, με τα πολλά τρωτά σημεία.

Η ληστεία και η σκηνοθετημένη απαγωγή έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα, όταν καταγγέλθηκε ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου είπαν σε πρώην διευθυντή εταιρείας σεκιούριτι ότι έχουν απαγάγει το παιδί του και θέλουν λύτρα να το απελευθερώσουν. Μέχρι στιγμής, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του ποσού, το οποίο καταμετράται και εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον τρία εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό εντοπίστηκε στο οικόπεδο που βρίσκεται το συνεργείο αυτοκινήτων ενός από τους συλληφθέντες, στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας, ο οποίος φέρεται και ως εγκέφαλος της επιχείρησης, σε σπίτι που ανήκει πάλι σε συλληφθέντα, σε κρύπτες, φρεάτια, ακόμα και σε ηχεία. Συλληφθέντες φέρονται να είναι ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων, ο γιος του και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι από την οποία αρπάχθηκαν τα χρήματα. Οι δύο τελευταίοι φέρεται να είναι κουμπάροι. Κατά την ανάκριση, «έσπασαν» και υπέδειξαν στους αστυνομικούς πού βρίσκονται θαμμένα τα χρήματα. 

Πώς έφτασε στους τρεις η Αστυνομία

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσε τους υπόπτους εδώ και μήνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί πήγαιναν ως πελάτες τα αυτοκίνητά τους για επισκευή στο συνεργείο του ενός. Εκεί, διαπίστωσαν ότι το στέλεχος της εταιρείας σεκιούριτι επισκεπτόταν συχνά την επιχείρηση, καθώς διατηρούσε πνευματική συγγενική σχέση με τον ιδιοκτήτη του συνεργείου.

Εκτός από τους δύο βασικούς υπόπτους, τον ιδιοκτήτη του συνεργείου και το στέλεχος της εταιρείας σεκιούριτι, προσήχθησαν και αρκετοί στενοί συγγενείς τους και ανακρίθηκαν επί ώρες από τις Αρχές, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν πιθανούς συνεργάτες. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. διεξήγαγε ταυτόχρονες έρευνες σε πολλά σημεία (σπίτια και ιδιοκτησίες φιλικών και συγγενικών προσώπων των δύο βασικών υπόπτων).

Πού βρέθηκαν τα περισσότερα χρήματα

Στη διάρκεια των ανακρίσεων υπόπτων, η Αστυνομία έλαβε μια πολύ σημαντική πληροφορία για ένα φρεάτιο στο οποίο βρισκόταν ένας σάκος με χρήματα. Πράγματι, όταν έσκαψε η μπουλντόζα στο σημείο που υπέδειξε ο μάρτυρας, βρέθηκε μια τσάντα με χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ, η συνολική αξία των οποίων ανερχόταν σε 500.000 ευρώ.

Τα περισσότερα χρήματα βρέθηκαν σε μια μεταλλική αποθήκη, ακριβώς πίσω από το σημείο όπου έσκαβε η μπουλντόζα. Τα χρήματα βρέθηκαν μοιρασμένα σε σάκους, τα οποία και κατάσχεσαν οι Αρχές. Το ιστορικό της υπόθεσης

Τον Ιανουάριο του 2019 καταγγέλθηκε ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου εισέβαλαν στο σπίτι πρώην διευθυντή εταιρείας security και υπό την απειλή όπλου, καθώς και με την πρόφαση πως έχουν απαγάγει την κόρη του, τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του στον Αμυγδαλεώνα.

Εκείνος υποστήριξε ότι πίστεψε πως το 5χρονο παιδί του κινδύνευε και αποφάσισε να συνεργαστεί. Εκεί, τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, απ’ όπου απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους 4,2 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν.

ethnοs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook