Πώς διαχειρίστηκε την πανδημία η Σουηδία χωρίς lockdown

πώς-διαχειρίστηκε-την-πανδημία-η-σουη-1314113

Ολοένα και περισσότερο συζητείται, το τελευταίο διάστημα, το παράδειγμα της Σουηδίας όσον αφορά στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Παρά το γεγονός ότι η πολιτική που ανέπτυξε η κυβέρνηση της Στοκχόλμης, πριν από την ευρεία διανομή του εμβολίου, προκάλεσε σειρά επικρίσεων, τη δεδομένη χρονική στιγμή όμως που οι κυβερνήσεις επιλέγουν την αποφυγή ενός lockdown, το οποίο θα απέβαινε ζημιογόνο για την παγκόσμια οικονομία, οι σουηδικές πρακτικές μελετώνται από τα αρμόδια επιτελεία.

Σύμφωνα με τα διεθνή επιδημιολογικά στοιχεία, η Σουηδία είναι η χώρα της Ευρώπης όπου έχουν καταγραφεί οι λιγότεροι θάνατοι σε σχέση με την υπόλοιπη Γηραιά Ήπειρο. Συγκεκριμένα, οι νεκροί είναι 1.500 ανά ένα εκατομμύριο, χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με τον μέσο όρο θανάτων της Ευρώπης, που είναι 1.800 απώλειες ανά ένα εκατομμύριο.

Στη Σουηδία καταγράφεται, ακόμη, και ένας από τους χαμηλότερους αριθμούς κρουσμάτων, καθώς αναφέρονται 100 λοιμώξεις ανά ένα εκατομμύριο, σε σχέση με τις 800 της Αυστρίας, τις 700 του Βελγίου και τις 500 της Βρετανίας.

Παρά το γεγονός ότι η Σουηδία δεν επέβαλε ποτέ καθολικό lockdown, εφάρμοσε περιορισμούς, τον περασμένο χειμώνα, όταν κρούσματα και θάνατοι αυξάνονταν. Ανάμεσα στα μέτρα, το όριο στις συναθροίσεις, στα γυμναστήρια και στα καταστήματα, όπως και ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των παμπ και εστιατορίων.

Παρόλο που η Σουηδία έχει παρουσιάσει καλές επιδόσεις συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη, παρουσιάζει χειρότερη εικόνα από τους γείτονές της.

Σε Νορβηγία και Φινλανδία, για παράδειγμα, σημειώνονται 200 θάνατοι ανά εκατομμύριο, αριθμός επτά φορές μικρότερος από τον αντίστοιχο της Σουηδίας.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook