Πώς αναγνωρίζονται οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες και ενημερώνονται οι οικογένειές τους

πώς-αναγνωρίζονται-οι-νεκροί-ρώσοι-στ-1409185

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες βίντεο που απεικονίζουν Ουκρανούς στρατιώτες να καλούν από τα κινητά τηλέφωνα νεκρών Ρώσων στρατιωτών τις οικογένειές τους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας και υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Μιχαΐλο Φεντόροφ επιβεβαίωσε την πληροφορία πως η χώρα του κάνει χρήση του συστήματος αναγνώρισης προσώπου Clearview ΑΙ, για να εντοπίσει και αναγνωρίσει νεκρούς Ρώσους στρατιώτες.

Όπως είπε στο Reuters o Φεντόροφ «από αβρότητα στις μητέρες τους, διανέμουμε αυτές τις πληροφορίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τουλάχιστον τις οικογένειες ότι έχασαν τους γιους τους και να τους επιτρέψουμε να έρθουν για να πάρουν τις σορούς. Παράλληλα, διαλύουμε το μύθο της ‘ειδικής επιχείρησης’, τρόπος με τον οποίον αναφέρεται η Ρωσία στην εισβολή».

Ουκρανοί στρατιώτες τηλεφωνούν είτε με βίντεο, είτε με απλή κλήση και ενημερώνουν τους συγγενείς ότι ο άνθρωπός τους έχει «πέσει» στη μάχη. Όλες οι κλήσεις έχουν μαγνητοσκοπηθεί και τα βίντεο έχουν αναρτηθεί στο telegram. Νωρίτερα σήμερα κι άλλα βίντεο είδαν το φως της δημοσιότητας με αξιωματούχους της Ουκρανίας διαμηνύουν ότι έχουν ήδη δώσει εντολή να ερευνηθεί η γνησιότητά τους.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook