Πορτοσάλτε κατά Κανάκη: «Σαν τον λογοκριτή της χούντας»

πορτοσάλτε-κατά-κανάκη-σαν-τον-λογοκ-1643509

Για «κήρυγμα μίσους» έκανε λόγο ο Άρης Πορτοσάλτε «φωτογραφίζοντας» αλλά όχι και κατονομάζοντας την εκπομπή του Αντώνη Κανάκη μετά τα αιχμηρά σχόλια για δημοσιογράφους και την προβολή βίντεο με δηλώσεις του ίδιου.

Την αντίδραση και τοποθέτηση του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ έφεραν τα αιχμηρά σχόλια του Αντώνη Κανάκη και των υπόλοιπων παρουσιαστών της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» κατά δημοσιογράφων για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Ο γνωστός δημοσιογράφος έβαλε κατά των συντελεστών της σατιρικής εκπομπής, την οποία και «φωτογράφισε», χωρίς όμως να κατονομάσει τους παρουσιαστές της, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «προσπαθούν να πάρουν τη θέση του Λαζόπουλου», καλώντας τους να πουν τη γνώμη τους «χωρίς ψέματα», παρομοιάζοντας τη στάση τους με «λογοκρισία χούντας» και κατηγορώντας τους για «κήρυγμα μίσους».

«Βλέπω ότι στις σατιρικές εκπομπές, επειδή δεν υπάρχει Λαζόπουλος τώρα, κάποιοι προσπαθούν να πάρουν τη θέση του. Προφανώς όλοι οι άνθρωποι μπορούν να πουν τη γνώμη τους στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να τη λέμε πάνω σε ψέματα. Πες ‘δεν γουστάρω τον Μητσοτάκη’. Έχεις το δικαίωμα να το πεις. Δεν χρειάζεται να προσθέτουμε νεκρούς και αγνοούμενους για να βγάλουμε μεγαλύτερο αριθμό. Να ξέρουμε τη λέμε. Πες δεν γουστάρω την κυβέρνηση, δικαίωμά σου», είπε αρχικά ο Άρης Πορτοσάλτε.

Και πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται οι σατιρικές εκπομπές να γίνονται προπαγανδιστές μίσους και στοχοποίησης. Οι δημοσιογράφοι κάνουμε μια δουλειά. Κάποιοι κάνουν τη δουλειά του ρεπόρτερ και κάποιοι από εμάς τολμούμε να πούμε τη γνώμη μας. Αυτή τη γνώμη δεν χρειάζεται να την αγοράσει κάποιος. Αλλά λέμε γνώμη δεν διαμορφώνουμε γεγονότα. Δεν μπορεί να ποινικοποιείται η γνώμη και να στοχοποιείται. Όλο αυτό που βλέπω είναι σαν τον λογοκριτή της χούντας. Δηλαδή θα πρέπει εγώ να υποβάλω κάθε πρωί σε κάποιον από αυτούς τους παρουσιαστές το τι θα πω για να πάρω την έγκρισή του. Είναι κήρυγμα μίσους αυτό. Αυτό θα πρέπει να το κόψουμε γιατί αυτή η στοχοποίηση δεν θα μας βγάλει σε καλό».

«Θα βάλουν τα τσιράκια τους, θα επιτεθούν και σε εμάς»

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» προβλήθηκαν βίντεο με απαράδεκτες δηλώσεις διάφορων δημοσιογράφων για το δυστύχημα στα Τέμπη. Σε ένα εξ αυτών εμφανιζόταν και ο Άρης Πορτοσάλτε.

Μάλιστα, ο Αντώνης Κανάκης ανέφερε:

«Οι εκφράσεις όπως παπαγάλος που χρησιμοποιούνται ή τα συνθήματα που γράφονται στους τοίχους είναι λίγα. Όταν η δημοσιογραφία είναι υπάλληλος κομμάτων, καναλαρχών και διαφόρων άλλων συμφερόντων τότε γίνεται εχθρός της Δημοκρατίας.

Μη στενοχωριέστε θα βάλουν τα τσιράκια τους, θα επιτεθούν και σε εμάς, θα επιτεθούν σε εσάς. Γιατί μπορούν να δημιουργούν μια πλασματική πραγματικότητα. Όσο κι αν λέτε ότι βρέχει ενώ σας φτύνουν, δεν βρέχει. Σας φτύνουν. Όσο κι αν αύριο έχετε 200 site, 200 μικρούς δημοσιογράφους, πέντε εφημερίδες, φιλαράκια και κολλητούς και μπορείτε να τους βάλετε όλους να γράφουν αυτό που εσείς θέλετε, σας φτύνουν».

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook