Πορεία της ΕΛΜΕ Χανίων για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου και συμπαράσταση στη Rosa Nera

πορεία-της-ελμε-χανίων-για-τη-δολοφονί-758646

Έχουν περάσει ήδη έντεκα χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το χέρι του ειδικού φρουρού, η οποία έφερνε στο προσκήνιο άλλη μια φορά την κυβερνητική πολιτική της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας.

Όπως συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων «ένα ορμητικό ποτάμι χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, νεολαίας, ανέργων και εργαζόμενων διαδήλωσαν μαχητικά για μέρες, το Δεκέμβρη του 2008. Το γεγονός της δολοφονίας ήταν μια αφορμή. Έφερε στην επιφάνεια την αγανάκτηση για τα δικαιώματα σε μόρφωση, δουλειά, ελευθερία που λεηλατούνταν το ένα μετά το άλλο. Ξεδίπλωσε την αντίσταση σε ένα μέλλον που φαινόταν όλο και περισσότερο να υποθηκεύεται κάτω από τη λογική του κέρδους, της ανταγωνιστικότητας και των αγορών. Το σύνθημα «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες. Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες» διατράνωνε τη θέληση, την πεποίθηση και την προσδοκία της νεολαίας να πάρει την υπόθεση του παρόντος και του μέλλοντος της, στα δικά της χέρια.

Από τότε μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις που διαδέχονται η μία την άλλη, εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Όταν «δολοφονούνται τα όνειρα» των νέων, η δημόσια παιδεία διαλύεται, η ανεργία καλπάζει, η μετανάστευση των νέων αποκτά δραματικές διαστάσεις, οι επιθέσεις ενάντια στις συλλογικότητες γίνονται κανόνας και καθημερινότητα, ο αγώνας για τα δικαιώματα της νέας γενιάς αποτελεί πλέον την μόνη ελπίδα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητικούς συλλόγους, πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες στην συγκέντρωση Παρασκευή 06/12 , 18:00 Πλ. Αγοράς.

Υ.Γ. Η κινητοποίηση αυτή έχει διπλό χαρακτήρα μια και ήδη υπάρχει απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων για συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς ως ένδειξη συμπαράστασης στην κατάληψη της Rosa Nera.»

zarpanews.gr

3 thoughts on “Πορεία της ΕΛΜΕ Χανίων για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου και συμπαράσταση στη Rosa Nera

  1. «… υπάρχει απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων για συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς ως ένδειξη συμπαράστασης στην κατάληψη της Rosa Nera.»
    Ωραίο παράδειγμα δίνεται ως ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ της Μέσης ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ με τη στήριξή σας στην κατάληψη.
    Μπράβο σας, συνεχίστε το «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ» σας έργο.
    Και μετά αναρωτιόμαστε για τις καταλήψεις των μαθητών. Αν έχουν τέτοιους «δάσκαλους» τέτοια και χειρότερα θα μάθουν να κάνουν κι αυτοί.

  2. {Η αυτού εξοχότης, ο πρόεδρος της δημοκρατίας κύριος Γεώργιος Παπαδόπουλος, απευθύνει διάγγελμα προς τον Ελληνικόν λαόν:
    «Ελληνικέ λαέ! Με βαθείαν συνείδησιν των ευθηνών μου έναντι του έθνους και της ιστορίας, απεφάσισα μετά τας χθεσινάς αναρχικάς εκδηλώσεις μίας οργανωμένης μειοψηφίας, να κυρήξω τον στρατιωτικόν νόμον καθ’ άπασαν την επικράτειαν προς αποκατάστασιν της διασαλευθείσης τάξεως. Κατέβαλα μέχρι τούδε πάσαν προσπάθειαν δια να οδηγήσω την χώραν προς ομαλήν δημοσίαν ζωήν».}

    για το 74 το 91 και το 98(ενδεικτηκα)
    για ολα τα παιδια και τους δακαλους που αρνουνται την κανονικοτητα και παρεμβαινουν
    στα καθημερινα προβληματα της κοινωνιας!!!
    η σιωπη η απαθεια και ο πολιτισμος του κοιταω τη δουλεια μου ειναι προβλημα κ Δημητρη!

    στις τραπεζες λεφτα στην νεολαια σφαιρες
    ηρθε η ωρα για τις δικες μας ΜΕΡΕΣ!!!

  3. Ενα μεγάλο μπράβο για την ξεκάθαρη στάσή απο την ΕΛΜΕ χανίων
    σαν μητέρα τρειών παιδιών θέλω απο τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά
    κριτική σκέψη και μαχητικό πνέυμα
    αν καταντήσουμε να κάνουμε απλά και μόνο την ΄΄δουλεία΄΄ μας
    θα χάσουμε το ποιό σημαντικό που ειναι η Ανθρωπιά μας
    τα παιδιά μου σαν ρόζα νέρα έμαθαν το λόφο και τα κτήρια του
    και αυτό δεν μπορεί να τους το σβήσει κανείς απο την μνήμη
    ο κόσμος αλλάζει και πρέπει σ αυτή την στροφή να ακούσουμε πρώτα απ όλα την καρδία μας
    ΄΄΄΄γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα΄΄΄΄
    ΄
    και πάλι μπράβο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook