Πορεία στα Χανιά για τα δεκατρία χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου | Photos + Videos

πορεία-στα-χανιά-για-τα-δεκατρία-χρόνι-1332242

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πολίτες όλων των ηλικιών κατέβηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο των Χανίων με αφορμή την συμπλήρωση των δεκατριών χρόνων, από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές, μέλη σωματείων και συλλογικοτήτων, συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 18.00 με πανό στην Πλατεία Αγοράς απ’ όπου ξεκίνησε η πορεία.

«Δεκατρία χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, οι φοιτητικοί σύλλογοι για ακόμα μία χρονιά έρχονται να διαδηλώσουν κόντρα στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή.

Για ακόμα μία φορά αυτή ημέρα ορόσημο αυτή η μέρα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, σε μία περίοδο που η κρατική καταστολή οργιάζει και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει κάθε κινητοποιούμενη ομάδα να τους καταστέλλει». είπε ο πρόεδρος φοιτητικού συλλόγου ΗΜΜΥ Πολυτεχνείου Κρήτης, Βαγγέλης Πρασσόπουλος.

«Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε συγχρόνως για όλα τα περιστατικά της φετινής χρονιάς, με την κρατική δολοφονία του 18χρονου Ρομά, του Νίκου Σαμπάνη. Φαίνεται ότι όντως η κρατική καταστολή υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει αν δεν βρεθεί στο δρόμο οργανωμένα το φοιτητικό κίνημα, πλάι στο εργατικό, πλάι στο νεολαιίστικο» είπε η Κυριακή Καράμπαλη, μέλος νεολαίας κουμμουνιστικής απελευθέρωσης ΝΑΡ.

Καθ’ όλη την διάρκεια της διαμαρτυρίας, ισχυρή ήταν και η αστυνομική δύναμη, που παρακολουθούσε διακριτικά την πορεία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook