Πολυτεχνείο Κρήτης: Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την υπόθεση της φοιτήτριας που της έκοψαν το ρεύμα

πολυτεχνείο-κρήτης-η-πανσπουδαστική-1451628

«Και τι ενδιαφέρει τον φοιτητικό σύλλογο αν της έκοψαν το ρεύμα;»

Με αυτά τα λόγια είχε το θράσος να τοποθετηθεί η φοιτητική παράταξη της κυβέρνησης, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στην πρόταση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. για αλληλεγγύη και στήριξη σε συμφοιτήτρια μας που της έκοψε το ρεύμα ο πάροχος λόγω χρεών, αναφέρει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Χανίων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Συγκεκριμένα οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική πρότειναν στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης παρέμβαση στην διεύθυνση της ΔΕΗ Χανίων, ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα που είχαν κόψει σε φοιτήτρια του ιδρύματος λόγω χρεών που αδυνατεί να πληρώσει. Μετά την παρέμβαση κατατέθηκε ψήφισμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ΧΗΜΗΠΕΡ με διεκδικητικό πλαίσιo για μέτρα στήριξης των φοιτητών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αναβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας, κοινωνικό τιμολόγιο για τους φοιτητές κ.α.

Αναλυτικά οι σπουδαστές αναφέρουν τα εξής:

Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει τα κοψίματα ρεύματος σε φοιτητικές κατοικίες και λαϊκά νοικοκυριά λόγω χρεών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των τεραστίων αυξήσεων στους λογαριασμούς, συνολικότερα του μεγάλου κύματος ακρίβειας που τσακίζει τα εισοδήματα των οικογενειών μας. Ενώ την ίδια στιγμή τα λαϊκά νοικοκυριά, στενάζουν για να σπουδάζουν τα παιδιά τους και μάλιστα με ευθύνη των πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια, όπως και η σημερινή. Έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις για την πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας που ακολούθησαν διαχρονικά.

Αλλά και για την διαλυμένη και υποχρηματοδοτημένη φοιτητική μέριμνα, την πλήρη περικοπή επιδομάτων που δινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια σε φοιτητές κ.α. Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε, οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης είχαν το θράσος να τοποθετηθούν με αυτό τον χυδαίο και απαράδεκτο τρόπο. Δεν μας εκπλήσσει! Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές ξέρουν καλά τον ρόλο τους, δεν τρώνε κουτόχορτο. Ξέρουμε το μίσος που έχει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα δικαιώματα των φοιτητών και των οικογενειών τους, ξέρουμε ότι έχουν αλλεργία στην διεκδίκηση, τον συλλογικό αγώνα, την αλληλεγγύη.

Ήταν πληρωμένη η απάντηση που έδωσε η νεολαία στις φοιτητικές εκλογές, γκρεμίζοντας τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από τους φοιτητικούς συλλόγους όλης της χώρας. Θα πάρουν ξανά απάντηση και θα είναι ακόμα πιο μεγάλη, με ακόμα περισσότερους φοιτητές στον καθημερινό αγώνα για σπουδές και ζωή με δικαιώματα!

Εκεί θα βρει κάθε φοιτητής τη δύναμη του για να διεκδικήσει συλλογικά όλα αυτά που έχει ανάγκη. Σε πείσμα της ΔΑΠ οι κινητοποιήσεις των φοιτητών θα κλιμακωθούν. Έχει ευθύνη η κυβέρνηση τους και η Πρυτανεία για την κατάσταση που βιώνουν οι φοιτητές γι’ αυτό από δω και στο εξής θα βρίσκουν τους Φοιτητικούς Συλλόγους μπροστά τους.

Κάθε φοιτητής που αντιμετωπίζει προβλήματα διαβίωσης, διακοπή ρεύματος ή νερού να απευθυνθεί στον φοιτητικό του σύλλογο. Μπροστά σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε δυναμώνουμε την αλληλεγγύη. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook