Πολυτεχνείο Κρήτης: Επιστροφή στα έδρανα με ενθουσιασμό και… ασφυκτικά γεμάτα αμφιθέατρα – Τι λένε οι φοιτητές | Photos + Videos

πολυτεχνείο-κρήτης-επιστροφή-στα-έδρ-1292863

Στην Πολυτεχνειούπολη στα Κουνουπιδιανά βρέθηκε το zarpanews.gr την πρώτη μέρα επιστροφής στην δια ζώσης διδασκαλία μετά από έναν χρόνο τηλεκπαίδευσης. Οι φοιτητές από νωρίς προσήλθαν στις σχολές τους, με ενθουσιασμό και τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, ενώ εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων, καταγγέλλουν ανύπαρκτη μέριμνα από μεριάς Πολιτείας – Πρυτανείας, καθώς τα αμφιθέατρα λειτούργησαν στο 100% της πληρότητάς τους. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από το αμφιθέατρο του Κτηρίου Επιστημών όπου οι πρωτοετείς παρακολουθούν ακόμα και όρθιοι!

«Έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα» τονίζει ο Πρύτανης στο zarpanews.gr.

«Δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο»

Ο Βαγγέλης Πρασόπουλος, μέλος του συλλόγου φοιτητών ΗΜΜΥ,  ευχήθηκε καλή αρχή σε όλους τους φοιτητές καταγγέλοντας πως ο έλεγχος πιστοποιητικών στην κεντρική πύλη του ιδρύματος γίνεται με πρόφαση την πανδημία καθώς η σχετική ΚΥΑ προβλέπει έλεγχο πιστοποιητικών μόνο στους κλειστούς χώρους: «Αυτή τη στιγμή το Πολυτεχνείο Κρήτης γίνεται το μόνο πανεπιστημιακό ίδρυμα που εφαρμόζει face control, έλεγχο εισόδου και μέτρα επιτήρησης, όπως ακριβώς περιγράφει ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη. Κι εμείς οι φοιτητές αναρρωτιόμαστε αν αυτό το πράγμα έχει έρθει όντως για την πανδημία ή έχει έρθει για να μείνει».

Ο Κωνσταντίνος Τσακιρόπουλος, μέλος του συλλόγου φοιτητών ΗΜΜΥ «Γίνεται μια απόπειρα να ανοίξουν οι σχολές που αυτό είναι πολύ θετικό αλλά δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο» Αυτή τη στιγμή μέσα στις αίθουσες έχουμε 100 πληρότητες ενώ δεν υπάρχουν καν παράθυρα. Οι σχολές έχουν ανοίξει αλλά δεν είναι ασφαλείς.

Τέλος, ο Κώνσταντίνος Κουτσογιανόπουλος, μέλος του ΣΔ του Ενιαίου Συλλόγου «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στα αμφιθέατρα 170 φοιτητές, ακόμα και όρθιοι. Οι φοιτητές και οι καθηγητές έχουν πάρει όλη την ευθύνη, τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πάρα πολύ υψηλά αλλά μέσα στο αμφιθέατρο αυτό δεν αρκεί.

Δευτεροετείς… πρωτάρηδες στο Πολυτεχνείο

Ενθουσιασμένες από την επιστροφή στην σχολή τους δηλώνουν η Ελευθερία και η Δήμητρα ενώ ο Κώστας και ο Ραφαήλ, αν και δευτεροετείς, προσέρχονται για πρώτη φορά στην σχολή τους λόγω της παρατεταμένης τηλεκπαίδευσης!

Αισιοδοξία από την Πρυτανεία

Την αισιοδοξία του ότι η ακαδημαϊκή χρονιά θα κυλήσει ομαλά, εξέφρασε στο zarpanews.gr ο Πρύτανης, Ευάγγελος Διαμαντόπολυος. «Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τους φοιτητές μας. Έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πάρα πολύ υψηλά».

Αναλυτικότερα το ποσοστό ανοσίας στους φοιτητές φτάνει το 80% από το οποίο το 73% αφορά εμβολιασμούς και το 7% αφορά νοσήσαντες.

Στο προσωπικό, το ποσοστό εμβολιασμού στους καθηγητές φτάνει το 94%, στους διοικητικούς το 77% και στο λοιπό προσωπικό το 87%.

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας, ο κ. Διαμαντόπουλος ανέφερε πως για τα μεγάλα αμφιθέατρα έχουν ρυθμιστεί οι αντλίες θερμότητας να κάνουν και καθαρισμό αέρα ενώ γίνονται τακτικά απολυμάνσεις – καθαριότητες.

zarpanews.gr

One thought on “Πολυτεχνείο Κρήτης: Επιστροφή στα έδρανα με ενθουσιασμό και… ασφυκτικά γεμάτα αμφιθέατρα – Τι λένε οι φοιτητές | Photos + Videos

  1. Ο ένας πάνω στον άλλο με 8 κρεβατια ΜΕΘ στα Χανιά. Αλα καρτ ο κορωνοιος, εξαφανιζεται όταν είναι να γεμισουνε τα ειρμπιενμπι κ οι γκαρσονιέρεεεε;;ψη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook