Πολυτεχνείο και Belvedere: «Δεν φέρουμε ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στα κτίρια στον Λόφο Καστέλι»

πολυτεχνείο-και-belvedere-δεν-φέρουμε-ευθύν-1118775

Σε νομικές κινήσεις αναμένεται να προβεί το επόμενο χρονικό διάστημα το Πολυτεχνείο Κρήτης, έπειτα από την ανακατάληψη των κτιρίων του στον Λόφο Καστέλι, καθώς, όπως ανέφερε στο zarpanews.gr ο Πρύτανης του εκπαιδευτικού ιδρύματος, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, η νομική υπηρεσία έχει ξεκινήσει την προετοιμασία, όπως της είχε ζητηθεί από τη Σύγκλητο.

«Το κτίριο είναι επικίνδυνο, έχει στατικά προβλήματα. Αυτό αναφέρεται σε έκθεση της Υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων, η οποία είχε στείλει κλιμάκιο από το Ηράκλειο που έκανε αυτοψία στον χώρο. Απόφαση της Συγκλήτου είναι να μελετήσουμε όλους τους νόμιμους τρόπους για να αποφευχθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός. Οφείλουμε να κάνουμε κάτι, είναι για μας μονόδρομος, γιατί αν πάθει κάτι οποιοσδήποτε, θα φέρουμε και εμείς ευθύνη

Πληροφορίες του zarpanews.gr αναφέρουν πάντως, ότι ετοιμάζεται κατάθεση μήνυσης από την πλευρά του Πολυτεχνείου, η οποία θα στρέφεται κατά παντός υπευθύνου.

Στο μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής, μήνυση κατέθεσε στον Εισαγγελέα Χανίων η εταιρία Belvedere, με την οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ρευματοκλοπή και οποιοδήποτε άλλο αδίκημα κρίνει ο Εισαγγελέας ότι υφίσταται μέσα στο κτίριο.

Και η εταιρία υποστηρίζει ότι το κτίριο είναι επικίνδυνο. Η νομική σύμβουλός της, Στέλλα Βαλάνη, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το κτίριο έχει κριθεί ετοιμόρροπο και άκρως επικίνδυνο, υπάρχουν σχετικές εκθέσεις από αρμόδιες υπηρεσίες για τις οποίες ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας. Η επικινδυνότητα με τα χρόνια αυξάνεται και δεν ξέρω αν αντιλαμβάνονται και οι άνθρωποι που έχουν κάνει επανακατάληψη ότι το κτίριο δεν είναι κατάλληλο ούτε για την ασφάλεια, ούτε για την υγεία τους.»

Με αυτόν τον τρόπο, είναι εμφανές ότι και το Πολυτεχνείο και η ανάδοχος εταιρία θέλουν να προλάβουν το ενδεχόμενο να αναζητηθούν ευθύνες από τους ίδιους, σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος.

Η δικηγόρος της Belvedere πάντως, υποστήριξε ότι η πρόθεση να υλοποιηθεί η επένδυση παραμένει σε ισχύ: «Η εταιρία δεν έχει την πρόθεση να υπαναχωρήσει από την υλοποίηση της επένδυσης και συνεχίζει, με κάθε νόμιμη ενέργεια, ώστε να προστατέψει και τα συμφέροντα της εταιρίας, αλλά και τα συμφέροντα των πολιτών», κατέληξε η κα Βαλάνη.

zarpanews.gr

28 thoughts on “Πολυτεχνείο και Belvedere: «Δεν φέρουμε ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στα κτίρια στον Λόφο Καστέλι»

  1. Την έκθεση της υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων την έχουμε στα χέρια μας. Το κτίριο ΔΕΝ είναι ετοιμόρροπο. Διαβάστε αργά και προσεχτικά.
    ένας από τους καταληψίες.

    1. Φίλε καταληψία δεν αφήνεις τις εκθέσεις που προφανως δεν ξέρεις να διαβάζεις και να πληρωσετε κανα λογαριασμό που έχετε κατακλέψει το πολυτεχνειο? Δηλαδή εσείς εισαστε μάγκες και εμείς που πληρωνουμε εφορία και λογαριασμους είμαστε δαγκες?

      1. Τα λεφτά που πληρώνεις(;) στην εφορία,θέλεις να μάθεις πού πάνε;
        27+21=48 εκ.€,γιά να σε μάθουν να πλένεις τα χεράκια σου και 6 εκ.€(ψιλά είναι αυτά)γιά τις μάσκες-μπούργκα!
        Γι’ αυτά δεν έβγαλες μιλιά…

  2. Ερωτήσεις:
    αφού είναι τόσο ακατάλληλο γιατί τους το παραχώρησαν πααάλι;;;; και ποίος ο λόγος της φύλαξης του έως τώρα από αστυνομικούς(!) αφού θα καταλαμβάνετο πάλι από τα ανααρχοκούμμουνα;;;;;

  3. Μια ζωή η ίδια ιστορία. Πάνε να ξεπουλήσουν ένα φιλέτο που ανήκει σε όλους τους Χανιώτες και βρίσκουν ένα σωρό δικαιολογίες για να περάσει το δικό τους. Ξενοδοχείο δεν πρόκειται να γίνει εκεί πάρτε το απόφαση. Οι Χανιώτες δεν θα το αφήσουν ποτέ. Η πρυτανεία του Πολυτεχνείου και όσοι περνούν τις μίζες τους να το καταλάβουν και να σταματήσουν τις κομπίνες πριν πάρουν πόδι και αυτοί. Αρκετά!

    1. Δεν ανήκει σε όλους τους Χανιώτες, δεν είναι δημόσιος χώρος, ανήκει στο Πολυτεχνείο το οποίο έχει εκλεγμένη διοίκηση με δικαίωμα να αποφασίζει για τα περιουσιακά του στοιχεία. Αλλά ακόμα και έτσι να ήταν, έγινε καμιά ψηφοφορία για να δούμε πόσοι Χανιώτες θέλουν το ένα ή το άλλο; Είδαμε 100 άτομα να φωνάζουν και να κατεβαίνουν στην Αγορά και άλλα 99900 να μην φωνάζουν και να μην κατεβαίνουν στην Αγορά. Η αλήθεια είναι ότι είστε μια χούφτα φασαριόζοι που σας ανεχόμαστε σαν κοινωνία και που εσείς το εκμεταλλεύεστε για να περνάτε τις παράλογες θέσεις σας, δηλαδή ότι έχετε θεμελιώσει δικαίωμα χρησικτησίας. Ε, δεν έχετε.

      1. Βρε καραγκιοζακο. Το πολυτεχενιο Δημόσιο δεν είναι? Δηλαδή σε κάθε δημόσια υπηρεσία, κρατικό φορέα μπορουν να ξεπουλάνε ότι θέλουν χωρίς να λογοδοτούν? Επίσης οι πορειες μετά την εκκένωση είχαν χιλιάδες ατομα (εκτίμηση αστυνομίας 2500 άτομα). Επίσης το εκλεγμένο δημοτικό συμβουλιο που θεωρητικά εκπροσωπει όλους τους Χανιωτες (όπως εσυ λες) εσυ συμφωνήσει και έχει ταχθεί κατά της ξενοδοχοποιησης. Οριακά μέχρι και η παραταξη της ΝΔ. Επίσης περνα ένα απόγευμα από κει να μας πεις για φασαριοζους.
        Αντε φασιστακια, κρυφτείτε πισω απο τα ψευδώνυμα και τα πληκτρολόγια!

        1. Οι μεγαλύτεροι φασίστες είστε οι αριστερόστροφοι, καλά σας τα έλεγε ο Μίκης. Δίκιο για σας έχει αυτός που φωνάζει περισσότερο ή που δέρνει, έτσι Αλέκο; Μια ζωή θα είστε στο περιθώριο. Επί της ουσίας: το δημοτικό συμβούλιο δεν αποφασίζει για την περιουσία του άλλου. Ούτε οι 2500 (που είναι το 2% της πόλης), αποφασίζει ο έχων την κυριότητα κατά νόμο.

      2. Δηλαδή δεν αποτελεί κοινή γνώμη της πολης η μη ξενοδοχοποιηση. Απλά έχει δηλώσει κατα της, ο Αντιπεριφερειάρχης, τα πολιτικα κόμματα (πλην ΝΔ), το Δημοτικό Συμβουλιο Χανίων, δήμαρχοι όμορων δήμων, το ΤΕΕ δυτικης Κρήτης, φορείς, συλλογικότες, αρχαιολογία, μεγάλη πλειοψηφια επώνυμων ανθρώπων που γράφει κατά καιρός στα site. Από την άλλη, εσυ και οι αποψάρες σου εκπροσωπουν όλη την πολη? Γιατί αναφέρεσαι σε α’ πληθυντικο στο δευτερο σκέλος σου.
        Επίσης καλό θα είναι να καταλάβουμε ότι αν κάτι είναι δημόσιο, όπως το πανεπιστημιο άρα και η περιουσια του μας αφορά όλους και μας πεφτει λογος. Όπως διαχειρίζεται το Πολυτεχνείο το Λόφο, έτσι διαχειρίζεται και ο Δήμος τόσους χώρους. Συμφωνείς δηλαδή να αρχίσει να τους πουλαει όλους? Το ίδιο και η κυβέρνηση? Αμα γουσταρει να γκρεμίσει την Ακρόπολη αφου αυτή τη διαχειρίζεται.
        Επισης, δεν ξέρω την ηλικία σου. Αλλά μάθε πως απέκτησε περιουσία, κτήρια κτλ το Πολυτεχνείο. Μάθε ποιοι το στήριξαν και επιβίωσε και πριν μερικά χρόνια ήταν στα καλυτερα της Ευρώπης. Μην κοιτάς τώρα που ειναι στα ταρταρα, γιατί δεν παει το ποδκ του φοιτητής με το κόστος διαβίωσης που έχουμε.
        Και τέλος δεν σας είδα να κάνετε τέτοια επανάσταση για να λειτουργήσει το κολυμβητήριο, να αναστηλωθεί η Δημοτική Αγορά, να βγει έστω μια μελέτη για το Πολεμικό Μουσείο, να αναρωτηθούμε γιατί τόσα χρόνια δεν έχει λειτουργήσει ακόμα το Αρχαιολογικό Μουσείο, γιατί μαθητές κάνουν μάθημα σε αίθουσες προκατ. Κι αλλά πολλα…
        Κι ας αναθεωρήσουμε την λέξη δημόσιος. Γιατί κάποιοι έχετε ξεχάσει τι σημαίνει.

  4. Το Πολυτεχνείο που κόπτεται τόσο πολύ γιατί έχει παρατήσει εδώ και χρόνια τη γαλλική σχολή στη χαλεπά και ρημάζει; Εκεί τους τελείωσε η ευαισθησία ή μήπως είναι τόσο ευαίσθητοι όσο είναι οι τσέπες τους.

    Φίλε από την κατάληψη μην ακούς τα αγράμματα φασισταριά που γράφουν από κάτω. Τι να καταλάβουν; Αυτοί δεν ψήφισαν τον Κούλη και την χρυσή αυγή;

    1. Ναι φιλε καταληψια μην ακους τους φασιστες που σαν μακακες πληρωνουν λογαριασμους και εφορια. Εσυ συνεχισε να καταχραζεσαι ξενο χωρο και να μην πληρωνεις νερο και ρευμα. Αυτος ειναι ο δημοκρατικος τροπος. Μην πιαστεις και κοροιδο?

      1. Τζων ή φειδια που προφανώς είσαι το ίδιο άτομο, πληρώνεις και φόρους από το μεροκάματο να γράφεις σχόλια; Ποσό παίρνεις στο κάθε σχόλιο 1.60 με ΦΠΑ;

  5. αλληλεγγυη στη Rosa Nera.
    Τωρα σκαρφηστηκε ο Διγαλακης οτι τα κτηρια -λεει- ειναι ετοιμορροπα; Και τοτε πως θα τα κανανε ξενοδοχεια; Θα τα κατεδαφιζανε; Ή νομιζες οτι θα ριχνανε κατε εκατομμυρια για να αναστηλωθουν συμφωνα με τις υποδειξεις της Αρχαιολογιας;;; Σας δουλευουνε ψιλο-γαζι, νομιζουν οτι εχουν να κανουν με ηλιθιους χωριατες, αλλα οχι.
    Σε κανενα πολυτεχνειο δεν ανηκουν τα κτηρια για να κανουν μερικοι μπιζνες. Τα κτηρια εχουν παραχωρηθει για θεματα των σπουδαστων και ο προαυλιος χωρος εχει αρχαια και πρεπει να ανασκαφει και να μελετηθει.
    Ευτυχως που υπαρχουν και μερικα «αναρχοκομμουνια» και σας σωζουν ΠΑΛΙ τον κωλο, ηλιθιοι.

    1. Λάθος κάνεις το Πολυτεχνείο έχει πλήρη κυριότητα του οικοπέδου και των κτηρίων από το 1986. Και αν το 1986 τα χρειαζόταν και τα αγόρασε για να γίνονται μαθήματα, τώρα έχει νέα σύγχρονα κτήρια και οι ανάγκες του είναι άλλη: χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και της έρευνας. Έχει δικαίωμα να εκμεταλλευτεί την περιουσία του με όποιο τρόπο είναι πιο προσοδοφόρος. Αν έχεις να προτείνεις κάτι που θα αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα, κάντο. Αλλιώς είσαι απλά ένας δογματικός.

    2. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΣΟ ΕΣΥ ΡΕ ΤΑΡΙΦΑ
      ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΑΞΙ 100.000 – 300.000 € ΜΑΥΡΑ

  6. Βρε «Παντελή»,το μίσθωμα έχει ως εξής:8.950.000 € γιά 25(!) χρόνια.8.950.000:25=358.000 € τον χρόνο.Δηλαδή σχεδόν 1.000 € τη μέρα!Βγάλε και την εφορία να δείς τί μένει.Τί έρευνες και τί χρηματοδότηση της εκπαίδευσης θα κάνει με αυτά τα…κέρδη;Δεν έχεις ακόμα καταλάβει γιά ποιόν σκοπό γίνεται όλη αυτή η ιστορία;

  7. Κοίτα ρε που στο τέλος θα μας πεισουν ότι παραγουν και κοινωνικό έργο (οι καταληψιες)..
    Δυστυχε Έλληνα έρμαιο αναρχοφασισταδων και από τις δυο μπάντες και δήθεν αγωνιστών ( των εντυπώσεων..) γιατί το παιχνιδι σήμερα παιζεται με την εικόνα και έχουμε χάσει την ουσία..
    Σίγουρα θα θέλαμε να αξιοποιηθεί για κάποιο κοινωνικό πολιτισμικό σκοπό αυτό το κτήριο αλλά να έχει ουσία όμως όχι φανφάρες…
    Αλλά..
    Κουμάντο στην περιουσια του άλλου δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί, αν μπορούμε έχω κάτι στα υπόψην..( για τους αγωνιστές αυτό).
    Για άλλη μια φορά άχρηστοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι φιλήσυχοι πολιτες δεν εκφέρουν γνώμη για κάτι που δεν είναι δικό τους και εκφέρουν οι ίδιοι γι’αυτους!
    Αγαπητοί αγωνιστες-καταληψιες, απολυταρχία λέγεται αυτό..
    Αλλά τέτοιους ανεχόμαστε ακόμα Αριστεροί Ιδεολόγοι με μεγάλες τσέπες (παροχη υπηρεσιών χωρίς να κόβουν αποδείξεις) και δεξιοί δήθεν Πατριώτες που νοιάζονται για τον τόπο αλλά με το αζημίωτο…

    1. Το Πολυτεχνείο Κρήτης είναι ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΕΙ. Δεν είναι ιδιωτικό. Και συγκεκριμένα το Πολυτεχνείο έχει την περιουσια του από δωρεές που έγιναν από Χανιώτες τότε στην ίδρυση του. Η πολη των Χανίων ΔΕΝ θέλει το ξενοδοχείο. Ουτε η γειτονιά, ουτε οι φορείς. Σε παραπεμπω στο Δημοτικό Συμβουλιο. Τι βλακείες λες εσυ τώρα?
      Και η Τράπεζα Χανίων ήθελε να πουλησει το οικόπεδο της. Αλλά φυσικά και οι πολιτες είχαν άποψη και εν τέλει περασε το δικό τους. Και τέλος φυσικά και παραγουν κοινωνικό έργο. Γιατί κοινωνικό έργο είναι να μοιράζεις φαγητό, να κάνεις παραστασεις θεάτρου, να έχεις παιδικο εργαστήρι, εκδηλώσεις και συζητήσεις. Από την άλλη να σχεδιάσεις το ξεπουλημα ενός κτιρίου για να γίνει ξενοδοχείο είναι απλή μπιζνα. Όσο για τα οικονομικα που λένε κάτι φωστήρες από πανω. Τόσα εκατομμύρια πεταχτηκαν για το κολυμβητήριο, γιατί δεν ψάξατε υπεύθυνους? Το κόμμα που κυβερνα όπως και η οικογένεια που κυβερνα έχει ένα τεράστιο χρέος σε δάνεια, ποιοι αυτοι που σου περνουν και το τελευταίο ευρώ για φόρους. Αλλά εσυ κυρ Παντελή βάλτα με την κατσίκα του γείτονα.
      Μείζον προβλημα θα μας πουνε τώρα ότι είναι ο Λοφος Καστέλι. Γιατί? Για να δείξουν ποσι κακή είναι η κατάληψη και ποσο καλή η επένδυση. Βέβαια μόνο την πλευρα των μεν ακουμε και στα σχόλια και στα social διαβάζουμε άλλες αληθεις

  8. Κάτι βρωμάει εδώ. Από ποτε το Νεότερων Μνημείων κάνει ελέγχους στατικοτητας και δεν τις κάνει η πολεοδομια?
    Ξενοδοχείο δε γίνεται! Αμετάκλητη απόφαση του συνόλου των φορέων της πολης. Μέχρι και το ΤΕΕ Δυτικής Κρητης!!!!
    Τα μπογαλακια σας και σε άλλη παραλια.
    Πάρτε μαζί σας και τον προσκυνημενο Τζων. Που γλυφει σαν πιστο σκυλί.

    1. Μερικοί δεν μπορείτε να χωνέψετε απόψεις διαφορετικές από τις δικές σας. Όσοι τις εκφράζουν είναι οπωσδήποτε καραγκιόζηδες, φασίστες, γλείφτες. Τόσο στενόμυαλοι είστε.

      1. Όταν αυτές οι απόψεις συμπίπτουν με τις απόψεις των: άδωνι,βορίδη,καρανάκη,πλεύρη,μπογδάνου κ.α.,πώς θα ήθελες να χαρακτηριστείς;

        1. Και οι δικές σας συμπίπτουν με των Τσίπρα, Βαρουφάκη, Κουτσούμπα αλλά και Κουφοντίνα, Μαζιώτη, Πυρήνων της Φωτιάς και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, να σας πούμε σταλινικούς ή τρομοκράτες;
          Μάθετε να κρίνετε τις απόψεις και όχι τους ανθρώπους. Και να στηρίζετε την κρίση σας σε επιχειρήματα και όχι σε χαρακτηρισμούς.

  9. Εγώ δεν είμαι επαναστατικός τύπος, εσείς που είστε όμως αντί να μαζέψετε τα 2500 άτομα για το κολυμβητήριο που πετάχτηκαν ένα κάρο λεφτά για να ρημάζει, για το παλιό ΙΚΑ που όπου να ναι θα πέσει, για το Πολεμικό Μουσείο που το κάψανε, για την Αγορά που η πρόσοψή της καταστρέφεται μετά από κάθε συλλαλητήριο, το Ρολόι που δεν πρόλαβε να φτιαχτεί και το βάψανε, όλα αυτά που ασχημαίνουν και υποβαθμίζουν την πόλη, εσείς διαδηλώσατε μόλις κάναν έξωση στους καταληψίες της Ρόζα Νέρα. Σε ότι αφορά τις δηλώσει θεσμικών και μη φορέων, υπήρχαν άλλοι τόσοι που τάχθηκαν υπέρ της αξιοποίησης και κατά της κατάληψης, αλλά στην τελική δικαίωμα στην απόφαση έχει μόνον ο ιδιοκτήτης όπως εκπροσωπείται από τη νόμιμα εκλεγμένη πρυτανική αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook