Πολύς κόσμος στην πρώτη εκδήλωση της Νάνσυς Αγγελάκη – Η κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο | Photos

πολύς-κόσμος-στην-πρώτη-εκδήλωση-της-ν-828025

Γέμισε ασφυκτικά το Κήπος Cafe στην εκδήλωση της Νάνσυς Αγγελάκη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής

Η υποψήφια δήμαρχος Χανίων έβαλε στο τραπέζι το μείζον ζήτημα της κοινωνικής πολιτικής, με καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή τον δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και αντιπρόεδρο επιτροπής υγείας και κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ.Το «παρών» έδωσε πλήθος φορέων, νυν και πρώην στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που άκουσαν με ενδιαφέρον τις προτάσεις και τις επιδιώξεις της Νάνσυς Αγγελάκη για τον Δήμο Χανίων.Με τίτλο «Στο επίκεντρο ο άνθρωπος», η συζήτηση επικεντρώθηκε στις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που χρειάζεται ένας υγιής δήμος και λείπουν από την πόλη μας, με τη Νάνσυ Αγγελάκη να επιδιώκει να «μιμηθεί» το «success story» του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η ίδια, σε δηλώσεις της, επισήμανε:

«Η πρώτη εκδήλωση της παράταξής μας δεν θα μπορούσε να μην έχει θέμα την κοινωνική πολιτική, κάτι που έχει δείξει και το παρελθόν οτι είναι σημαία και προτεραιότητά μας. Δυστυχώς, ο δήμος μας έχει υποστεί θεομηνίες τον τελευταίο καιρό, αλλά εκτός από το θέμα των έργων πρέπει να σταθούμε και στον άνθρωπο.

Σήμερα φιλοξενούμε εδώ τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, του οποίου ο δήμος είναι ένα πρότυπο πανελλαδικά. Είδα πολλά κατά την επίσκεψή μου εκεί και πραγματικά εντυπωσιάστηκα Μέλος αυτών, ή και όλα αν είναι εφικτό, μπορούν με σχεδιασμό και οργάνωση να εφαρμοστούν και στον δικό μας δήμο.Κι εμείς στο μέλλον θα παλέψουμε και θα προσπαθήσουμε για την υλοποίηση ενός δημοτικού ιατρείου, με παροχές προς τους δημότες, για κοινωνικά, παντοπωλεία σε όλο το εύρος του δήμου, κοινωνικό φαρμακείο, τράπεζα αίματος, επέκταση των βρεφονηπιακών σταθμών, είτε με ανέγερση νέων κτηρίων, είτε μισθώσεις.

Επίσης δράσεις για κοινωνικές δομές που αφορούν τα γηρατειά, που είναι ενεργοί άνθρωποι. «Βοήθεια στο σπίτι», ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ σε όλη την έκταση του δήμου. Μια κοινωνική πολιτική χωρίς απρόσωπες υπηρεσίες, αλλά κοντά στον δημότη.Προτεραιότητά μας είναι και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ, που λείπει από το Δήμο μας. Επίσης, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών θα πρέπει να υπάρχουν σε όλα τα δημοτικά κέντρα.»Ο Σίμος Δανιηλίδης ευχαρίστησε τη Νάνσυ Αγγελάκη για την πρόσκληση και σχολίασε:

«Ανταποκριθήκαμε αμέσως στο κάλεσμα της Νάνσυς Αγγελάκη, για να έρθουμε στα αγαπημένα μας Χανιά και να παρουσιάσουμε τα επιτεύγματα του δήμου μας που θεωρείται πρότυπο, όπως πολλοί λένε. Εμείς εδώ και χρόνια, πιστεύοντας οτι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο εγγύτερος θεσμός στον πολίτη, μπορεί να προσφέρει ποιοτικές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας και σε αυτόν της κοινωνικής φροντίδας. Αναπτύξαμε ένα τεράστιο δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, παρέχοντας υπηρεσίες περίπου στο 25% του δήμου, που αριθμεί 100.000 κατοίκους.Αποδείξαμε στην κοινωνία, την χώρα και την πολιτεία, η οποία δυστυχώς δεν ακούει πάντα, οτι αυτό που ισχύει στις περισσότερες χώρες τις Ευρώπης, μπορεί να γίνει και στην χώρα μας. Αντί να πηγαίνουμε προς τον κρατισμό και το συγκεντρωτισμό, είναι ευρωπαϊκά προτιμότερο να πάμε στην αποκέντρωση, ειδικά σε τομείς όπως είναι η κοινωνική φροντίδα και πολιτική.»Η ομιλία της Νάνσυς Αγγελάκη:

«Καλωσορίζω και ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, που σήμερα βρίσκεται κοντά μας, για να μας παρουσιάσει τις αξιόλογες δράσεις κοινωνικής πολιτικής οι οποίες υλοποιούνται στον Δήμο του και είχα την τιμή να δω από κοντά.

Δράσεις που με σχεδιασμό και οργάνωση μπορούν να εφαρμοστούν και στον Δήμο μας και είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η πρόθεσή του να μας στηρίξει σε μία τέτοια προσπάθεια.

Επιλέξαμε το θέμα αυτό για την πρώτη μας εκδήλωσή, επειδή θεωρούμε ότι η κοινωνική πολιτική πρέπει να αποτελεί την βασική προτεραιότητα κάθε Δήμου. Με τις πληγές που άφησε πίσω μας η πρόσφατη κακοκαιρία, με τον ανθρώπινο πόνο στον μέγιστο βαθμό του, η ανάγκη άσκησης κοινωνικής Πολιτικής, πέρα από τα έργα υποδομής και θωράκισης του Δήμου μας, γίνεται επιτακτική.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξ΄ ορισμού θα έπρεπε να βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Έτσι, ο Δήμος, καθίσταται ως η πλέον αρμόδια αρχή, για να ασκήσει κοινωνική πολιτική,  στο επίπεδο της καθημερινότητας και της πρόληψης.

Κοινωνική πολιτική και πρόληψη ουσιαστική, προσανατολισμένη στις ανάγκες, στα προβλήματα των δημοτών, αλλά και στις ιδιαιτερότητες και τις προοπτικές του κάθε τόπου.

Οι Δήμοι αποτελούν τον πρώτο δέκτη των κοινωνικών προβλημάτων και πρέπει να  βρίσκονται κοντά στους πολίτες, από την πρώτη στιγμή με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέχρι και τα γεράματα τους, με τα ΚΑΠΗ. 

Να βρίσκονται κοντά σε ολόκληρη την κοινωνία, δείχνοντας το ανθρώπινό τους πρόσωπο, με φιλανθρωπικές  δράσεις και αξιόλογα προγράμματα, όπως το πρόγραμμα ‘‘Βοήθεια στο Σπίτι’’.

Πρέπει να βρίσκονται κοντά στα άτομα με ιδιαιτερότητες, με δράσεις να βοηθούν τους ανθρώπους αυτούς να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, ισότιμα με όλους.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Δήμος είναι το σπίτι μας, ότι ένας Δήμος, είναι όλοι οι άνθρωποί του, και σε αυτούς έχουμε διάθεση να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, με διάλογο, συνεργασία, όραμα και σωστό προγραμματισμό.

Αγαπητοί φίλοι,

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και ύφεσης, όπως αυτές που ζούμε σήμερα, όπου  δοκιμάζονται οι αντοχές των τοπικών κοινωνιών, η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Μπορεί, πρέπει και οφείλει  να προσεγγίζει τα κοινωνικά προβλήματα στην ουσία τουςμε πιο

αποτελεσματικό τρόπο. Η ανάπτυξη ενός δικτύου συντονισμένης κοινωνικής φροντίδας για τους δημότες του Δήμου Χανίων αποτελεί βασική προτεραιότητα του συνδυασμού «Μαζί για τα Χανιά».

Με το σκεπτικό ότι μία Δημοτική Αρχή οφείλει να έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, η άσκηση μίας εξειδικευμένης κοινωνικής πολιτικής, αποτελεί δέσμευση απέναντι στους συνδημότες μας.

Ο συνδυασμός μας  «Μαζί για τα Χανιά», προτάσσει:

• Δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία και δράσεις για τα

ΑμεΑ με την οργάνωση δομών κοινωνικής ένταξης

Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με την ίδρυση Δημοτικού Ιατρείου και δημοτικού φαρμακείου

• Τράπεζα Αίματος και δίκτυα εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ενίσχυση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και ανάπτυξη του ρόλου της, με παροχή

υπηρεσιών στα σπίτια.

• Ενεργοποίηση των ατόμων Τρίτης ηλικίας μέσα από δράσεις πολιτισμού

• Συνεργασία με την εκκλησία και άλλους φορείς για ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων

• Έργα προσβασιμότητας  στα δημόσια κτήρια και στους κοινόχρηστους χώρους

Ανά δημοτική ενότητα:

 Ένα σύγχρονο σύστημα παιδικής μέριμνας και στήριξης της οικογένειας, με

παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

 Ενίσχυση – επέκταση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας

Ηλικιωμένων και επαναφορά της συνταγογράφησης

 Επέκταση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

 Δημιουργία κοινωνικών  Παντοπωλείων

Κυρίες και κύριοι,

Είναι πλέον προφανές ότι το μέλλον επιβάλλει, μια Τοπική Αυτοδιοίκηση ολοένα και πιο εμπλεγμένη στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής. Και εκεί είναι στραμμένο το βλέμμα μας.

Με οδηγό την εμπειρία μας και την βούλησή μας για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας, θα συμπορευτούμε όλοι μαζί, μέσα από την συνεργασία, σε μία πορεία με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Για να οδηγήσουμε τα Χανιά εκεί που τους αξίζουν. Για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.»

zarpanews.gr

One thought on “Πολύς κόσμος στην πρώτη εκδήλωση της Νάνσυς Αγγελάκη – Η κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook