Πολύς κόσμος στην εκδήλωση του Βασίλη Διγαλάκη: Μετράμε αντίστροφα για να περάσουμε σε μια καλύτερη επόμενη ημέρα | Photos

πολύς-κόσμος-στην-εκδήλωση-του-βασίλη-882243

Τη στήριξη της κοινωνίας των Χανίων για να μπορέσει να εργαστεί «με γνώση και τόλμη για τα Χανιά, για την Κρήτη, την Ελλάδα» ζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία, Βασίλης Διγαλάκης το βράδυ της Δευτέρας, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Παρουσία πλήθους κόσμου, ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, που προαναγγέλθηκε στο βήμα από το συνεργάτη του και τελειόφοιτο του Πολυτεχνείου Κρήτης,  Νίκο Γιάκα, άνοιξε την ομιλία του με το μήνυμα που έστειλε στις ευρωεκλογές ο λαός με τη ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας και ευελπιστεί πως θα ολοκληρωθεί με την ιστορική πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική πολιτική αλλαγή» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο Βασίλης Διγαλάκης και συνέχισε: Το μήνυμα δόθηκε στις ευρωεκλογές και τώρα μετράμε πλέον αντίστροφα τις μέρες για να περάσουμε σε μια καλύτερη επόμενη ημέρα.

Οι πολίτες, σε όλη την Ελλάδα, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και αποδοκίμασαν, τον λαϊκισμό, την δημαγωγία, την ανευθυνότητα. Κυρίως όμως αποδοκίμασαν τον διχασμό του ελληνικού λαού.Αποδοκίμασαν αυτούς που αναρριχήθηκαν στην εξουσία υποσχόμενοι εύκολες λύσεις και δίχασαν την ελληνική κοινωνία με το δίλημμα «ή εμείς ή αυτοί, ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν.

Αποδοκίμασαν την πιο αποτυχημένη διακυβέρνηση, από τη μεταπολίτευση και μετά. Μια κυβέρνηση, που πήγε πίσω τη χώρα σε όλους τους τομείς.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, βιώνουμε την οπισθοδρόμηση και την παρακμή παντού:

Με μια οικονομία που σέρνεται, ανίκανη να ανακάμψει.

Με τη μεσαία τάξη να έχει διαλυθεί από τη φορολογική αφαίμαξη.

Με την αγορά να υποφέρει από την έλλειψη ρευστότητας.

Με τους θεσμούς και το κράτος δικαίου να απαξιώνονται.

Με την Παιδεία να υποβαθμίζεται καθημερινά.

Με τους πολίτες να αισθάνονται ανασφάλεια.

Με επιζήμιες ακροβασίες στα εθνικά μας θέματα: είναι η μόνη κυβέρνηση που χρησιμοποίησε ακόμα και τα εθνικά θέματα προκειμένου να διχάσει με μικροκομματικές επιδιώξεις

Η πατρίδα μας, όλοι εμείς, αξίζουμε κάτι καλύτερο.

Και τώρα, ήρθε η ώρα να το διεκδικήσουμε.

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στον κατήφορο.

Να αφήσουμε πίσω το λαϊκισμό. Να αφήσουμε πίσω τη μιζέρια. Να αφήσουμε πίσω τις ιδεοληψίες. Να αφήσουμε πίσω το διχασμό.

Ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό δρόμο. Το δρόμο της ευθύνης και του ορθολογισμού. Το δρόμο της ανάπτυξης και της αξιοπιστίας. Το δρόμο της ενότητας και της προοπτικής» δήλωσε με αισιοδοξία για την έκβαση μιας ακόμη εκλογικής μάχης ο κ. Διγαλάκης. Στη συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων, εξήγησε τους λόγους που για πρώτη φορά κατεβαίνει ως υποψήφιος σε εκλογές, αποδεχόμενος με αίσθημα τιμής και ευθύνης την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, γνωρίζοντας την πολλή δουλειά που τον περιμένει σε όλους τους τομείς για να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Κι όλα αυτά μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί αυτή την προσπάθεια.

Όχι με μεγάλες υποσχέσεις και λόγια. Αλλά με ρεαλιστικές πολιτικές. Που μπορούν να βγάλουν οριστικά την Ελλάδα από την κρίση και να την οδηγήσουν ξανά μπροστά.

Η δουλειά που μας περιμένει από την επόμενη ημέρα των εκλογών είναι πολλή.

Έχουμε πολλή δουλειά στην οικονομία.

Με μια οικονομική πολιτική, μακριά από ιδεοληψίες, που θα δημιουργεί προοπτική για τη χώρα. Και όχι δήθεν πλεονάσματα, που προκύπτουν από την φορολογική εξόντωση του πολίτη. Από την υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας. Από την εξαθλίωση των συνταξιούχων που αναγκάζονται να περιμένουν για χρόνια τη σύνταξή τους. Από τη στάση πληρωμών του κράτους απέναντι στους ιδιώτες. Αυτή τη στιγμή το κράτος χρωστάει 1,2 δις σε εκκρεμείς συντάξεις. Και πάνω από 2 δις ευρώ σε ιδιώτες. Έτσι βγαίνουν τα υπερπλεονάσματα, για να μοιράζει μετά ο κ. Τσίπρας ψίχουλα στους πολίτες για φιλοδώρημα.

Εμείς θέλουμε μια οικονομία υγιή, δυναμική. Μια οικονομία που παράγει και δημιουργεί, προς όφελος της κοινωνίας.

Έχουμε δουλειά να κάνουμε για την ανάπτυξη. Όχι με ανέξοδες υποσχέσεις, ούτε με τα δανεικά.Θέλουμε μια ανάπτυξη που δημιουργεί νέες, καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους. Κι αυτό θα γίνει:

Με ενθάρρυνση των επενδύσεων.

Με στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Με άμεση εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που σήμερα χρησιμοποιείται για να τροφοδοτεί τα υπερπλεονάσματα.

Με μείωση φόρων και εισφορών…

Για να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Για να στηριχθεί η οικονομική δραστηριότητα.

Για να γίνουν οι επιχειρήσεις, οι υπηρεσίες και τα προϊόντα μας πιο ανταγωνιστικά.

Ανάμεσα στις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι:

Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα 9%, από 22% που είναι σήμερα.

Νέα, προοδευτική, φορολογική κλίμακα με πολύ χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή από τον σημερινό.

Επιπλέον αφορολόγητο 1,000 ευρώ για κάθε παιδί.

μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας.

Μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση τελικά δύο συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα.

Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης στο 15%, από 20% σήμερα, σταδιακά εντός της τετραετίας.

Μείωση στο 24% από 40% που είναι σήμερα, της πραγματικής φορολογικής επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις:

σταδιακή μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20%.

Μείωση της φορολόγησης στα μερίσματα, που ευνοεί κυρίως τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ στις 25,000 € από τις 10,000 €, ώστε να διευκολυνθεί η ίδρυση και λειτουργία μικρών επιχειρήσεων και η δραστηριότητα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Φορολογικά κίνητρα για όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε επενδύσεις.

Έχουμε δουλειά για να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό κράτος. Το οποίο θα υπηρετεί με ποιότητα τον πολίτη και την επιχείρηση.

Έχουμε δουλειά να κάνουμε για την καταπολέμηση τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, για να μη μείνει κανείς πίσω.

Δεν θέλουμε ανθρώπους παγιδευμένους στη φτώχεια, εξαρτημένους για πάντα από επιδόματα. Θέλουμε να έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους και να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Με αύξηση του προϋπολογισμού για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και για τα επιδόματα ανεργίας.

Με επαναφορά των επιδομάτων για τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες

Με προγράμματα απόκτησης δεξιοτήτων και πιστοποίησης για μακροχρόνια ανέργους, ώστε να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.

Με χορήγηση μικρών δανείων σε ανθρώπους που τα χρειάζονται για να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Έχουμε δουλειά να κάνουμε για την αναβάθμιση της Παιδείας, που είναι η μόνη εγγύηση για το μέλλον της Ελλάδας. Και προϋπόθεση για την αναγέννησή της.

Θέλουμε μια δημόσια Παιδεία η οποία θα επιτρέπει στα παιδιά, όπου κι αν ζουν όποια κι αν είναι η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, να αποκτήσουν ίσες ευκαιρίες και εφόδια στη ζωή τους.

Με καλλιέργεια ψηφιακών και άλλων δεξιοτήτων, αντί της αποστήθισης

Με την απόκτηση πιστοποιητικού ξένων γλωσσών και πληροφορικής μέσα στο σχολείο, χωρίς να χρειάζεται φροντιστήριο.

Με τακτική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Με ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Με επέκταση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, αλλά και την ίδρυση πρότυπων επαγγελματικών λυκείων.

Με σύνδεση των ΑΕΙ με την αγορά και την επιχειρηματικότητα, ώστε οι νέες γνώσεις να διαχέονται στην πραγματική οικονομία. Και οι φοιτητές και απόφοιτοι να έχουν περισσότερες ευκαιρίες για εργασία.

Με ενίσχυση του θεσμού της πρακτικής άσκησης

Με υποτροφίες για φοίτηση σε μεταπτυχιακά προγράμματα

Έχουμε δουλειά, για ένα κράτος αποτελεσματικό που μπορεί να ξοδεύει λιγότερα και να προσφέρει περισσότερα στον πολίτη.

Με αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

Με έμφαση στη διαφάνεια και στη λογοδοσία.

Με αξιολόγηση παντού.

Με μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κράτος προς την Αυτοδιοίκηση.

Έχουμε δουλειά να κάνουμε για τη στήριξη του αγροτικού τομέα. Για να αξιοποιήσουμε τον πλούτο που παράγει η ελληνική γη. Για να δώσουμε αξία στον κόπο του αγρότη, του κτηνοτρόφου.

Θέλουμε να επενδύσουμε ξανά στη γη μας και στους ανθρώπους της. Να στηρίξουμε τους ανθρώπους που καλλιεργούν τη γη και δίνουν ζωή στα χωριά μας. Να αφουγκραστούμε τις αγωνίες τους και να δώσουμε λύσεις στα υπαρκτά τους προβλήματα.

Με την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών και μεθόδων, που θα προσαρμοστούν στις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

Με μέτρα για την ανάπτυξη μιας παραδοσιακής, περιβαλλοντικής κτηνοτροφίας, που θα χρησιμοποιεί σύγχρονα μέσα για να παράγει αγνά, παραδοσιακά προϊόντα.

Με διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα

Με ευνοϊκή φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με συντελεστή 10%, για την ουσιαστική στήριξη των ομάδων παραγωγών, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, των συνεργειών και της εξωστρέφειας του πρωτογενή τομέα. Έχουμε δουλειά να κάνουμε για τον τόπο μας. Για την Κρήτη και τα Χανιά. Για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του μοναδικού μας τόπου. Για να σταματήσουμε τη διαρροή των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό. Και για να μπορέσουν να επιστρέψουν όσοι έχουν φύγει ως τώρα.

Έχουμε δουλειά, για να προωθήσουμε τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που χρειάζεται και αξίζει η Κρήτη.

Με την υλοποίηση του έργου κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Που είναι το τελευταίο μεγάλο οδικό έργο, που πρέπει να πραγματοποιηθεί στη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευθεί για την υλοποίηση του έργου σε ορίζοντα 4ετίας

Με σύγχρονη στρατηγική για τον τουρισμό. Με προώθηση του αθλητικού τουρισμού, του φυσιολατρικού, αλλά και του γαστρονομικού τουρισμού, για την ανάδειξη των ξεχωριστών αγροτικών μας προϊόντων.

Με κατασκευή κεντρικής μαρίνας στη βόρεια πλευρά του Νομού Χανίων, με ΣΔΙΤ, για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Με εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου και των χρήσεων γης, για την ανέγερση ξενοδοχείων αλλά και παροχή κινήτρων στις τουριστικές επιχειρήσεις για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας.

Με εκσυγχρονισμό των νομοθετικών πλαισίων για τις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000.

Με επιστροφή του φόρου διανυκτέρευσης στον τουρισμό, για την ενίσχυση δράσεων βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος.

Σε όλα αυτά τα μέτωπα, μπορώ και θέλω να βοηθήσω το έργο της αυριανής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορώ να βοηθήσω γιατί από την εμπειρία μου στη δημόσια διοίκηση, γνωρίζω όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και τις σπουδαίες δυνατότητες που έχει αυτός ο τόπος.

Μπορώ να βοηθήσω γιατί, μέσα από το επιστημονικό μου αντικείμενο, γνωρίζω καλά με ποια εργαλεία μπορούμε να στηρίξουμε την ανάπτυξη. Με ποια εργαλεία μπορούμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και περισσότερες ευκαιρίες για όλους.

Μπορώ να βοηθήσω, γιατί είμαι αποφασισμένος να εφαρμόσω αυτές τις γνώσεις στην πράξη. Εδώ. Για τους συμπολίτες μου. Για τον τρόπο μου. Για την πατρίδα μου» υποστήριξε ο κ. Διγαλάκης.Ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων, όπως έχει αποδείξει και στη διάρκεια της πρυτανικής του θητείας με έργα, είναι γνώστης των εργαλείων για να εφαρμόσει όλες αυτές τις γνώσεις που διαθέτει στην πράξη για να συμβάλλει στην αναγέννηση της πατρίδας, κάτι που σημείωσε χαρακτηριστικά λίγο πριν το κλείσιμο της ομιλίας του:

«Σε όλη τη διάρκεια της πρυτανικής μου θητείας, έχω αποδείξει ότι ξέρω τι πρέπει και πως πρέπει να το κάνω για να προχωρήσουμε μπροστά: Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, δουλέψαμε μαζί με τους συνεργάτες μου για την αναβάθμιση του Πολυτεχνείου Κρήτης. Για την ενίσχυση των φοιτητών μας, για την ενθάρρυνση και την επιβράβευση της αριστείας.

Μέσα στην κρίση, ξεκινήσαμε σημαντικά έργα υποδομής για το Πολυτεχνείο, ύψους πολλών εκατ. ευρώ, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Αξιοποιήσαμε την περιουσία του Πολυτεχνείου, με τη διάσωση των ιστορικών κτιρίων της Παλιάς Πόλης» επεσήμανε ο κ. Διαγαλάκης, αναφερόμενος στην κατασκευή 180 διαμερισμάτων στο Πολυτεχνείο για τους φοιτητές, που μπορούν να στεγάσουν μέχρι και 360 φοιτητές αλλά και στην αξιοποίηση της περιουσίας του Πολυτεχνείου με τη διάσωση των ιστορικών κτιρίων της Παλιάς Πόλης.

Αξιοποίηση που προχωρά κανονικά με σημαντικά οφέλη, όπως η επένδυση όπως τόνισε χαρακτηριστικά των 18 εκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση των ιστορικών κτιρίων για να μην έχουν κι αυτά την τύχη των ιταλικών στρατώνων, αλλά και τα έσοδα ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ για το Πολυτεχνείο Κρήτης με εκατοντάδες θέσεις εργασίας με προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουρισμού που παράλληλα θα αναβαθμίσει την εικόνα της Πόλης. Κι όλα αυτά ανοίγοντας  το Πολυτεχνείο στην τοπική κοινωνία, με δραστηριότητες και εκδηλώσεις για παιδιά και για πολίτες κάθε ηλικίας».

Ολοκληρώνοντας λοιπόν την ομιλία του ο κ. Διγαλάκης, παράλληλα με τη στήριξη της Νέα Δημοκρατία και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζήτησε από τους Χανιώτες τη στήριξή τους, ώστε να μπορέσει, μαζί με τους πολίτες, να φτιάξουν όλοι ενωμένοι τη νέα Ελλάδα που όλοι θέλουμε:

«Τώρα, ζητώ τη στήριξή σας, για να μπορέσω να κάνω περισσότερα.

Τώρα, που η πατρίδα μας πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά, θεωρώ καθήκον και υποχρέωσή μου να δώσω το παρών.

Να βοηθήσω, με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια των Χανιωτών, στην προσπάθεια όλων των Ελλήνων, για πρόοδο και προκοπή.

Μια προσπάθεια στην οποία δεν περισσεύει κανείς. Γιατί η επόμενη Κυβέρνηση θα είναι Κυβέρνηση ΟΛΩΝ.

Στα χρόνια της κρίσης, οι Έλληνες υπέφεραν. Κι ακόμα τα σημάδια στην κοινωνία είναι ορατά. Όμως, ακόμη πιο πολύ η πατρίδα μας ταλαιπωρήθηκε από το διχασμό. Από την προσπάθεια να δημιουργηθούν τεχνητά στρατόπεδα.

Τώρα είναι καιρός να κλείσουν οι πληγές. Και από την κρίση και από το διχασμό.

Τώρα, πάμε μπροστά μαζί. Ενωμένοι. To χρωστάμε στους νέους, στα παιδιά μας.

Σας καλώ να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για να γίνει η ελπίδα πραγματικότητα. Για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί, τη νέα Ελλάδα που όλοι θέλουμε. Για να κερδίσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Σας ζητώ να με τιμήσετε προσωπικά με την ψήφο σας, για να μπορέσω από την επόμενη κιόλας ημέρα, να εργαστώ για τον τόπο μου. Με γνώση και τόλμη. Με ειλικρίνεια και ευθύνη. Για τα Χανιά, για την Κρήτη, για την Ελλάδα» έκλεισε μέσα σε θερμά χειροκροτήματα την ομιλία του ο πρώην Πρύτανης και υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία, που στη συνέχεια «πνίγηκε» στις αγκαλιές των παρευρισκομένων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook