Πολιτογραφήθηκε ο Χρήστος Στυλιανίδης – Δείτε το προεδρικό διάταγμα

πολιτογραφήθηκε-ο-χρήστος-στυλιανίδ-1278770

Ολοκληρώθηκε η πολιτογράφηση του Χρήστου Στυλιανίδη προκειμένου αυτός να αναλάβει τα καθήκοντά του ως υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα το οποίο υπογράφει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο Χρήστος Στυλιανίδης πολιτογραφείται τιμητικά καθώς όπως αναγράφεται «έχει υπηρετήσει τον Ελληνισμό από σημαντικές και καίριες θέσεις και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα».

Στο ΦΕΚ το οποίο κυκλοφόρησε με ημερομηνία 06/09/2021 γίνεται αναφορά στην πενταετή θητεία του ως Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων κατά τη χρονική περίοδο 2014-2019, στην αντιμετώπιση σειράς κρίσιμων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η διαχείριση της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Αφρική καθώς και στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, με την τιμητική πολιτογράφηση με την οποία ο Χρήστος Στυλιανίδης απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια παρακάμπτεται πλέον όποιο γραφειοκρατικό κόλλημα υπήρχε προκειμένου να αναλάβει το χαρτοφυλάκιό του.

Υπενθυμίζεται πως η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στις 11:00 το πρωί.

Δείτε το προεδρικό διάταγμα ΕΔΩ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook