Πολιτικοί γάμοι στους Τάφους Βενιζέλων και στο ΚΑΜ από φέτος στα Χανιά

πολιτικοί-γάμοι-στους-τάφους-βενιζέλ-1371282

Σε μια αναδιοργάνωση του γραφείου πολιτικών γάμων προχωρά ο Δήμος Χανίων με στόχο και την προσέλκυση γαμήλιου τουρισμού και την ικανοποίηση των εγχώριων αναγκών.

Από το φετινό καλοκαίρι, τα σημεία για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι εγκρίσεις και θα ενεργοποιηθούν είναι τα εξής:

  • Τάφοι Βενιζέλων (δύο σημεία)
  • Βίλα Κούνδουρου
  • Παρκάκι Νέας Χώρας
  • Δίλοβο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Παράλληλα, σε διαδικασία λήψης εγκρίσεων είναι και κάποια  άλλα σημεία όπως το παλιό λιμάνι για τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα, όπως αναφέρει στο zarpanews.grο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Χαζηράκης.

«Επιπλέον ένα πάγιο αίτημα των κέντρων δεξιώσεων ήταν να μεταβαίνει κάποιος αντιδήμαρχος να τελεί εκεί το μυστήριο, ικανοποιείται. Πιλοτικά αυτό εφαρμόστηκε ήδη από το περασμένο καλοκαίρι . Υπάρχουν πάρα πολλά ζευγάρια που ενδιαφέρονται για αυτήν την δυνατότητα» εξηγεί ο κ. Χαζηράκης.

«Οργανώνουμε λίγο διαφορετικά το γραφείο πολιτικών γάμων, αναλογιζόμενοι την δυνατότητα του Δήμου Χανίων να αναδειχθεί σε παγκόσμιος προορισμός για την τέλεση πολιτικών γάμων.

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο, να αναπτυχθεί αυτός ο κλάδος, κάτι που ήδη έχουν πετύχει η Ρόδος, η Μύκονος, η Σαντορίνη.

Θεωρούμε ότι έχουμε κι εμείς αντίστοιχα τοπία και δυνατότητες φιλοξενίας όπως και όλους τους κατάλληλους χώρους για να το πετύχουμε αυτό. Έτσι λοιπόν επιδιώξαμε να υπάρξει δυνατότητα τέλεσης πολιτικών γάμων σε κάποιες ιστορικές τοποθεσίες, προβάλλοντας παράλληλα τις τοποθεσίες τις ίδιες» προσθέτει ο κ. Χαζηράκης.

Όπως εξηγεί, «παράλληλα, επιδιώκουμε και μέσω του καινούριου site, chaniatourism αλλά και του site του Δήμου να προβάλλονται όλα τα σημεία όπου θα υπάρχει δυνατότητα για τέλεση πολιτικών γάμων. Σε κάθε σημείο μετά την τελετή θα διανέμεται και υλικό στους προσκεκλημένους με πληροφορίες για το σημείο, γιατί κάθε σημείο έχει την ιστορικότητά του. Θα υπάρχει επιπλέον ένα φυλλάδιο που θα δίνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, ώστε να έχει την δυνατότητα να επιλέξει το κατάλληλο σημείο και επιπλέον θα γίνεται και αναφορά στην ιστορία του σημείου από τον αντιδήμαρχο που τελεί τον πολιτικό γάμο» στο πλαίσιο της προσπάθειας για σύνδεση της τελετής με το ίδιο το σημείο.

«Μεγάλη μας προτεραιότητα βέβαια, είναι και οι ντόπιοι και το να δίνουμε την δυνατότητα στα ζευγάρια να τελέσουν έναν γάμο σε ένα όμορφο σημείο στα Χανιά» συμπληρώνει ο κ. Χαζηράκης, καθώς οι πολιτικοί γάμοι είναι σε άνοδο τα τελευταία χρόνια και ειδικά τα δύο τελευταία λόγω και των υγειονομικών μέτρων.

zarpanews.gr – Φανή Νικηφοράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook