Πολιτικό σκάνδαλο στην Κύπρο με τον υποψήφιο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη

πολιτικό-σκάνδαλο-στην-κύπρο-με-τον-υπ-1541732

Τη δική του «Ομάδα Αλήθειας» που θα τον αποθεώνει και θα επιτίθεται στους πολιτικούς του αντιπάλους φαίνεται πως αποφάσισε να στήσει το φαβορί για διάδοχος του Νίκου Αναστασιάδη, στην προεδρία της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Αυτό αποδεικνύεται από τις αποκαλύψεις που συνταράσουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας τα τελευταία 24ωρα, για fake λογαριασμούς στα social media, μέσω των οποίων θα καθυβρίζονται, θα σπιλώνονται και θα συκοφαντούνται πολιτικοί αντίπαλοι και «μη φιλικοί» δημοσιογράφοι. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Αναστασιάδη αν και εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή της Κύπρου ως μια φρέσκια και άφθαρτη υποψηφιότητα, στην πορεία δεν αποδείχθηκε αυτό.

Το πρώτο ατόπημα του κ. Χριστοδουλίδη καταγράφηκε σχεδόν στην αφετηρία της προεκλογικής του εκστρατείας, όταν αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο ατάκες αλλά και ολόκληρα αποσπάσματα από την ομιλία του ήταν προϊόν copy paste από αντίστοιχη ομιλία του Γιαννάκη Κασουλίδη.

Η αποκάλυψη πέρασε σχετικά ανώδυνα για τον πολλά υποσχόμενο προεδρικό υποψήφιο, καθώς ο κ. Χριστοδουλίδης απέδωσε το ολίσθημα στον Έλληνα σύμβουλο που είχε προσλάβει. Ο επικοινωνιολόγος, Γιώργος Φλέσσας, γνωστός για τις υπηρεσίες του στην Ντόρα Μπακογιάννη και την οικογένεια Μητσοτάκη, απομακρύνθηκε και το ζήτημα ξεχάστηκε, όμως αυτή τη φορά φαίνεται πως η κατάσταση είναι διαφορετική.

Η ζημιά έγινε από έναν άλλο βασικό συνεργάτη του, τον Μανώλη Κυριάκου, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως «ειδικός επί θεμάτων μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

 

Ο κ. Κυριάκου άρχισε το 2013 να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο «στρατόπεδο» Αναστασιάδη. Στη συνέχεια μεταπήδησε στο ΔΗ.ΚΟ., όπου ήταν υπεύθυνος για τα social media στην προεδρική καμπάνια του 2018, και τελικά κατέληξε ως ο εξ απορρήτων του άπειρου σε θέματα επικοινωνίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η στενή σχέση των δύο διαφαίνεται από sms που είδαν το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα «Πολίτης», οπού καταγράφονται, χωρίς περιστροφές, οι οδηγίες Χριστοδουλίδη στον Κυριάκου για τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στο διαδίκτυο (τρολ), μέσω των οποίων θα καθυβρίζονται, θα σπιλώνονται και θα συκοφαντούνται πολιτικοί αντίπαλοι και «μη φιλικοί» δημοσιογράφοι!

Συγκεκριμένα, στα sms ο κ. Χριστοδουλίδης ζητάει τη δημιουργία τεσσάρων «fake accounts», δύο με προφίλ άνδρα και δύο με προφίλ γυναίκας, για να αντιδρούν με άμεσα σχόλια, προφανώς ειρωνικά και σκωπτικά, σε αναρτήσεις εις βάρος του. Ο Κυριάκου, πικαρισμένος από τον σταδιακό παραγκωνισμό του (σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή προσεγγίστηκε από τον πολιτικό αντίπαλο και συνυποψήφιο του κ. Χριστοδουλίδη, Αβέρωφ Νεοφύτου), παραχώρησε και μία συνέντευξη «ποταμό» στην ίδια εφημερίδα «Πολίτης», όπου κατήγγειλε σημεία και τέρατα.

Συγκεκριμένα, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Χριστοδουλίδη αποκάλυψε ότι, εκτός από τους ψεύτικους λογαριασμούς στο facebook και το twitter, ο προεδρικός υποψήφιος ήθελε εξαρχής να δημιουργήσει ένα δικό του σύστημα τρολ, «μια σελίδα παραπολιτικής, όπως η Ομάδα Αλήθειας στην Ελλάδα», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ο Κυριάκου, που οργίαζε στο διαδίκτυο υπέρ της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη με το ψευδώνυμο «Αλέκος Τριανταφύλλης», ομολογεί ότι είχε έμμισθη σχέση με τον εντολέα του, αλλά πληρωνόταν με… μαύρα χρήματα.

«Η πληρωμή μου ξεκίνησε μόνο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και συμφωνήθηκε στα 1.500 ευρώ. Πληρώθηκα μόνο μία φορά με μετρητά σε έναν φάκελο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικοινωνιολόγος, προσθέτοντας με νόημα: «Προσωπικά έχω κάθε πρόθεση να το δηλώσω στην ετήσια φορολογική μου δήλωση, αμφιβάλλω πολύ αν το έχει δηλώσει ο ίδιος, καθώς δεν μου ζητήθηκε απόδειξη».

Μιλώντας για τον χαρακτήρα του κ. Χριστοδουλίδη ο άλλοτε συνεργάτης του, τον περιγράφει ως άκρως επιφανειακό («πασαρέλα, όλο φρου φρου και αρώματα»), ενώ αναφέρεται και σε έναν επικό καβγά που είχαν, με τον Κυριάκου να «ορκίζεται στον Θεό ότι λέει την αλήθεια» και τον προεδρικό υποψήφιο να ουρλιάζει: «Εγώ είμαι άνθρωπος του Θεού, όχι εσύ!»

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι μόλις ο Νίκος Χριστοδουλίδης υποψιάστηκε ότι ο συνεργάτης του ετοιμάζεται να βγάλει τα επίμαχα sms στη φόρα έσπευσε να τον επαναπροσεγγίσει, στέλνοντας έναν συγγενή του για να του προσφέρει ξανά δουλειά στο ίδιο αντικείμενο: «Να στήσουμε λογαριασμούς τρολ εναντίον άλλων υποψηφίων».

Ο Κυριάκου απέρριψε την πρόταση και ακολούθησαν όσα ακολούθησαν.

Τι απαντά ο Νίκος Χριστοδουλίδης

O Νίκος Χριστοδουλίδης καταγγέλει πρωτοφανείς και απαράδεχτες καταστάσεις στην προεκλογική εκστρατεία, επειδή κάποιοι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο «θα σκοράρουν» έναντι πολιτικών τους αντιπάλων. Σχολιάζει τα όσα έχουν δει το φως σε σχέση με μηνύματα με τον Μανώλη Κυριάκου και τις αναφορές του έναντι πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων. Αποδίδει το όλο συμβάν σε ψηφοθηρικούς λόγους και σε προσπάθεια αποδόμησής του, αφήνοντας ξεκάθαρους υπαινιγμούς προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Υποδεικνύει πώς κάποιοι αντί να δώσουν απαντήσεις για σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και απαιτεί απαντήσεις, όπως οι χρηματοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων από πολιτογραφηθέντες, οι παρακολουθήσεις, για επικίνδυνες προτάσεις περί συνταγματικής αναθεώρησης, καταβάλλουν προσπάθεια, προκειμένου να επικρατήσει η πολιτική της κλειδαρότρυπας.

«Συνειδητά επιλέγω και θα συνεχίσω να το πράττω, να μη συζητώ δημόσια θέματα που άπτονται της ιδιωτικής, οικογενειακής ζωής ή ιδιωτικές επικοινωνίες του οποιουδήποτε με τον οποιονδήποτε και σε κάθε μορφή, ακόμα και αν παρουσιάζονται με τρόπο αποσπασματικό για να δημιουργηθούν συγκεκριμένες εντυπώσεις, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», είπε στον «Φιλελεύθερο» ο Νίκος Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση στην οποία αναφέρεστε έχει ως στόχο, πέραν της αποδόμησής μου, και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Ώστε αντί να ασχολούμαστε με τα σημαντικά και σοβαρά για τα οποία ποτέ δεν δόθηκαν απαντήσεις, όπως οι χρηματοδοτήσεις από πολιτογραφηθέντες προς πολιτικά κόμματα, θέματα παρακολουθήσεων που πλήττουν και την εικόνα μας διεθνώς αλλά επίσης προκαλούν το φόβο στους πολίτες, καθώς και ζητήματα σχετικά με πολιτικά επικίνδυνες και αντισυνταγματικές προτάσεις που ακούστηκαν πρόχειρα και απροετοίμαστα για αναθεώρηση Συντάγματος, προσπαθούν ορισμένοι να επικρατήσει η πολιτική της κλειδαρότρυπας».

ieidiseis.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook