Politico: Το ελληνικό σχέδιο για τον τουρισμό | Η πρόταση της Αθήνας στην ΕΕ για την άρση των μέτρων

politico-το-ελληνικό-σχέδιο-για-τον-τουρισμό-1040314

Με την Ευρώπη να καθυστερεί σημαντικά στη λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοιού, αλλά και τη διάσωση του τουριστικού προϊόντος, ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά οι μετακινήσεις εντός των ευρωπαϊκών συνόρων.

Οπως αναφέρει και το politico «πώς θα υπάρξει τουρισμός στην Ελλάδα όταν δεν μπορούν οι τουρίστες να μπουν στη χώρα;».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Αθήνα πιέζει την ΕΕ για μια πολύ γρήγορη επιστροφή στην ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρώπη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε επικοινωνία που είχε με την πρόεδρο της Ευρωπαΐκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντε Λάινεν φέρεται να ζήτησε την επίσπευση των όλων κινήσεων και κοινή στάση απέναντι σε ένα τόσο φλέγον θέμα ώστε να μην χαθεί η τουριστική σεζόν, η οποία ήδη έχει τραυματισθεί βαριά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το politico επικαλείται έγγραφο της ελληνικής πλευρά που εστάλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναφέρεις πως «στόχος μας είναι να εργαστούμε ώστε να ξεκινήσουν ξανά τα ταξίδια μεταξύ των χωρών της ΕΕ έως τις 15 Ιουνίου, όπου αυτό είναι δυνατόν».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook