«Πολιορκία» Κεραμέως από τον Φίλη

πολιορκία-κεραμέως-από-τον-φίλη-925816

Μπορεί ο πρώην υπουργός Παιδείας και νυν τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαιρέτισε την απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως να ευθυγραμμιστεί με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την μη αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα απολυτήρια των σχολείων, όμως έχει καταστήσει σαφές ότι θα παρακολουθεί… κάθε βήμα της κ. Κεραμέως.

Μάλιστα χθες, κατηγορώντας την πως προσπαθεί να «εξευμενίσει» την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός της «σηκώνοντας» το θέμα της «αριστείας» των σημαιοφόρων, ανέδειξε μία… δύσκολη απόφαση που θα έχει να πάρει η Νίκη Κεραμέως: όπως αποκάλυψε ο Νίκος Φίλης, η υπουργός Παιδείας είτε θα καταργήσει το ισχύον προεδρικό διάταγμα με νέο -ή με πρόταση νόμου- είτε θα πρέπει να συναινέσει να διεξαχθεί κλήρωση μεταξύ όλων των μαθητών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Με άλλα λόγια, είτε η Νίκη Κεραμέως θα πρέπει να υπερασπιστεί μία κάπως… δεξιά πρωτοβουλία, είτε θα αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν ως έχουν -με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την 28η του επόμενου μηνός. «Η κυρία υπουργός και υπό τη νομική της ιδιότητα, ότι τα Προεδρικά Διατάγματα (όπως το ΠΔ 79/17) που ρυθμίζει τα σχετικά με τη σημαία, δεν καταργούνται με δηλώσεις στην τηλεόραση, ούτε με υπουργικές εγκυκλίους, αλλά, με νέο ΠΔ ή με διάταξη νόμου; Προτίθεται, να φέρει τέτοια ρύθμιση; Ας το κάνει! Θα είναι μια πολύ αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα συζήτηση στη Βουλή, όπου η ΝΔ θα προσέλθει με παιδαγωγικά επιχειρήματα βγαλμένα από τα σεντούκια της παλιάς ΕΡΕ του `50, όπως αυτά για τους «ιεροδιδασκάλους» και τον «εθνικό χαρακτήρα» του μαθήματος της ιστορίας», επισήμανε με νόημα ο Νίκος Φίλης, προειδοποιώντας την υπουργό πως αν επιλέξει κάτι άλλο, τότε… παρανομεί: «Προς το παρόν, οι σημαιοφόροι εν όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, πρέπει να επιλεγούν με κλήρωση μεταξύ ΟΛΩΝ των μαθητών, όπως ο νόμος προβλέπει.

Οτιδήποτε διαφορετικό, θα είναι παράνομο. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους, τόσο η κυρία υπουργός όσο και οι μηχανισμοί της ακροδεξιάς και της ΝΔ που καραδοκούν σε διάφορα κέντρα και παράκεντρα του εκπαιδευτικού μηχανισμού», κατέληξε ο Νίκος Φίλης, καθιστώντας σαφές ότι και ο ίδιος… καραδοκεί έναντι της υπουργού Παιδείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook