«Πολιορκία» από αγρότες στη ΔΕΘ – «Η κυβέρνηση αθετεί την προεκλογική της υπόσχεση»

πολιορκία-από-αγρότες-στη-δεθ-η-κυ-991623

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου μπροστά στην Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ αγρότες και κτηνοτρόφοι, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 28η Agrotica.

Τα άτομα απέκλεισαν συμβολικά την οδό Εγνατία και στα δυο ρεύματα στο σημείο, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα του κλάδου τους.

Μεταξύ άλλων ζήτησαν να μπει «φρένο» στο «ξεκλήρισμα» της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας αλλά και λύσεις στα μείζονα, όπως λένε, ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ανέφερε σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα στα μπλόκα μας και σήμερα διοργανώνουμε αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο με στόχο να δείξουμε τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε και τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τους κτηνοτρόφους.

Ζητάμε και απαιτούμε κατώτερες συγκεκριμένες τιμές ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο να ζήσουμε, μείωση του κόστους παραγωγής ώστε να μπορούμε να σταθούμε στα χωράφια μας και να συνεχίσουμε την καλλιέργεια».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα της επιστροφής του πετρελαίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αθετεί την προεκλογική της υπόσχεση για το θέμα αυτό.

«Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, να δοθούν συντάξεις αξιοπρέπειας και να καλυφθούν οι ζημιές από τον ΕΛΓΑ» είπε και πρόσθεσε πως «είναι προβλήματα που μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα αν δεν λυθούν για να μπορέσουμε κι εμείς να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε».

Πηγή: thestival.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook