Πόλη, πολίτες και πολιτική στα Χανιά μέσα από τα «Κείμενα» του Γιάννη Τσουκάτου | Photos + Video

πόλη-πολίτες-και-πολιτική-στα-χανιά-μέ-1327559

Την δίκη του αγωνιστική ματιά στην καθημερινότητα της πόλης και των πολιτών, στη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό και το δομημένο περιβάλλον, στην αρχιτεκτονική, στη συνύπαρξη των ανθρώπων στα Χανιά και στην αλληλεγγύη, καταθέτει ο αρχιτέκτονας Γιάννης Τσουκάτος μέσα στο βιβλίο του «ΚΕΙΜΕΝΑ. ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ – ΠΟΛΗ, ΠΟΛΙΤΕΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ» που παρουσιάστηκε χθες στα Χανιά.

Η παρουσίαση έγινε στον πολυχώρο «Μίκης Θεοδωράκης» από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς και τα Συσσίτια Σπλάντζιας στα οποία θα διατεθεί μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου.

Μιλώντας στο zarpanews.gr, ο Ο Χρήστος Τσαντής από τις εκδόσεις «Ραδάμανθυς» ανέφερε πως  «Ο Γιάννης έχει μια συνεπή παρουσία στα κοινωνικά κινήματα της πόλης και καταθέτει μια διαφορετική ματιά στα κοινωνικά δρώμενα».

Από τη μεριά του ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Πιαγκαλάκης, πολιτικός μηχανικός, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους ενδιαφέρονται για τα ζητήματα του χώρου, της αρχιτεκτονικής, της πόλης, του περιβάλλοντος, της αλληλεγγύης».

Δείτε τις δηλώσεις τους:

Για το βιβλίο μίλησαν ακόμα ο κοινωνιολόγος Σάμυ Αλεξανδρίδης, ο γιατρός Μανώλης Φραγκάκης, και ο συγγραφέας Γιάννης Τσουκάτος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook