«Πόλεμος» στο Κουκάκι και βίαιες επιχειρήσεις σε καταλήψεις | Photos

πόλεμος-στο-κουκάκι-και-βίαιες-επιχ-981098

Εισβολή των ΜΑΤ και ανδρών των ΕΚΑΜ επιχειρήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (11/01) στα κτήρια στο Κουκάκι που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές. Φέρεται να υπήρξε εντολή του εισαγγελέα και έτσι οι αστυνομικοί ξεκίνησαν βίαιη επιχείρηση. Πετούν πέτρες, μπογιές και ότι βρουν οι αντιεξουσιαστές, το τοπίο θυμίζει…. πολεμικό μέρος. Έχουν γίνει συλλήψεις και προσαγωγές. Στην περιοχή πετά το ελικόπτερο και drone της αστυνομίας και καταγράφουν τα πάντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες και με στόχο να εισβάλουν, μετά από εντολή εισαγγελέα στα κτήρια, για να τα εκκενώσουν ξανά. Οι αντιεξουσιαστές, που βρίσκονται μέσα σε κάθε κατάληψη, άρχισαν να πετούν πέτρες προκειμένου να εμποδίσουν τους άνδρες των ΜΑΤ, που προσπαθούν να μπουν στα κτήρια.

Οι αστυνομικοί επιστράτευσαν τροχό για να κόψουν την σιδερένια πόρτα που οι ίδιοι είχαν σφραγίσει πριν από μερικές εβδομάδες. Οι αντιεξουσιαστές που βρίσκονται μέσα σε κάθε κατάληψη άρχισαν να πετούν πέτρες, μπογιές και ότι βρουν προκειμένου να εμποδίσουν τους άνδρες των ΜΑΤ, αλλά αυτοί μπήκαν στα κτήρια. Στην οδό Ματρόζου οι αστυνομικοί μετά από αρκετή ώρα μπήκαν, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για πέντε συλλήψεις.

Ορισμένοι αστυνομικοί έχουν γίνει… κάτασπροι από τις μπογιές. Έχουν επιστρατεύσει ειδικό φακό – λέιζερ που αναβοσβήνει γρήγορα και δυνατά προκειμένου οι αναρχικοί μέσα από το κτίριο να μην βλέπουν καλά και να μην μπορούν να πετούν πράγματα.

Στην Παναιτωλίου ακόμα δεν έχει αρχίσει επιχείρηση της αστυνομίας και σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές θα ολοκληρωθεί πρώτα η επέμβαση στην οδό Ματρόζου.Νωρίτερα, η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε επιχείρηση, για να διαλύσει αλληλέγγυους που ήταν εκτός των κτηρίων, χρησιμοποιώντας βίας, κάνοντας και εννιά προσαγωγές. Με βάση τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μπορεί να δει κάποιος ματωμένα κεφάλια και άτομα να σέρνονται στον δρόμο. Στη συνέχεια, οι αλληλέγγυοι αποχώρησαν από τα σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές φέρεται να είχαν είχαν συγκεντρωθεί και πραγματοποίησαν πορεία στο Κουκάκι διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση των καταλήψεων.Πρόκειται για τις δύο καταλήψεις, που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, λόγω και της εμπλοκής του ονόματος του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ (φέρεται να ξυλοκοπήθηκε) και των γιων του αλλά και για το γεγονός πως στήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωσή τους, λίγο πριν τη «δύση» του 2019. Αργότερα έμειναν ελεύθεροι και οι εννέα συλληφθέντες, ενώ δε βρέθηκαν αποτυπώματα των αδερφών Ινδαρέ.Κάποια στιγμή η πορεία έσπασε σε δύο ομάδες. Η μία κινήθηκε προς το κτήριο της Ματρόζου και η άλλη προς αυτό της Παναιτωλίου. Οι αντιεξουστιατές, εισέβαλαν μέσα και ανακατέλαβαν τους χώρους, κρεμώντας και πανό.

Υπενθυμίζεται ότι έγιναν εννιά προσαγωγές περιφερειακά και των δύο κτηρίων. Πρόκειται για άτομα που επιχείρησαν να προστεθούν στα άτομα που βρίσκονται μέσα.

Πηγή: altsantiri.gr

One thought on “«Πόλεμος» στο Κουκάκι και βίαιες επιχειρήσεις σε καταλήψεις | Photos

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΕΛΛΑΣ – ΕΛΛΗΝΩΝ – ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΩΝ…
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ, ΟΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑ-ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΧΡΥΣΟ-ΒΟΡΙΔΗ «ΠΑΙΖΟΥΝ» ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟ-ΧΑΣΙΚΛΗΔΕΣ , ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΣΕ «ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ».
    ΜΙΛΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ.
    ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΑΝΟ ΠΡΩΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ,
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΣΑΣ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook