Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκινά η πρώτη δίκη Ρώσου στρατιώτη για βιασμό Ουκρανής

πόλεμος-στην-ουκρανία-ξεκινά-η-πρώτη-δ-1472268

Η προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία για την πρώτη δίκη Ρώσου στρατιώτη, που κατηγορείται για τον βιασμό Ουκρανής, κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα.

Η δίκη είναι η πρώτη από τις δεκάδες παρόμοιες υποθέσεις. Σύμφωνα με δηλώσεις εισαγγελέα που εργάζεται σε υποθέσεις σεξουαλικής βίας στο Reuters, οι ουκρανικές αρχές ερευνούν έως και 50 εγκλήματα από Ρώσους στρατιώτες, αλλά ο αριθμός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

Ο 32χρονος Μιχαήλ Ρομανόφ, που θα δικαστεί ερήμην, κατηγορείται ότι δολοφόνησε έναν άμαχο στην περιοχή του Κιέβου στις 9 Μαρτίου. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, κατηγορείται ότι βίασε κατ’ επανάληψη τη σύζυγό του.

Ο Ρομανόφ κατηγορείται ότι βίασε μια 33χρονη Ουκρανή, αφού μαζί με έναν άλλο Ρώσο στρατιώτη σκότωσαν τον σύζυγό της πυροβολώντας τον εξ επαφής στο χωριό Μποντανίβκα, βορειοανατολικά του Κιέβου. Οι δύο στρατιώτες έφυγαν και μετά επέστρεψαν άλλες δύο φορές για να τη βιάσουν ξανά. Ο δεύτερος στρατιώτης δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Αξιωματούχοι, ακτιβιστές και γιατροί έχουν επισημάνει ότι πολλές επιζήσασες σεξουαλικών εγκλημάτων φοβούνται ή αποφεύγουν να τα καταγγείλουν στην αστυνομία και την εισαγγελία για το φόβο αντιποίνων από τους Ρώσους και στιγματισμού από την τοπική κοινωνία.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook