ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζει η μαρτυρία Ελληνίδας – «Από χθες μάθαμε και τους ήχους των βομβών των αεροπλάνων»

«Από χθες μάθαμε και τους ήχους των βομβών των αεροπλάνων», λέει η πρόεδρος του συλλόγου των Ελλήνων στην πόλη Χάρκοβο, Κατερίνα Σεβτσένκο, μιλώντας για τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Ρωσία στην Ουκρανία και τη φρίκη που βιώνουν πλέον καθημερινά από την Πέμπτη.

Όπως αναφέρει η Κατερίνα Σεβτσένκο, οι επιθέσεις των δυνάμεων της Ρωσίας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας έχουν ενταθεί τις τελευταίες ώρες με τους κατοίκους της πόλης να είναι τρομοκρατημένοι. Ανάμεσά τους και περισσότεροι από 600 Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι κι αυτοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της οικογένειας τους.

«Ακούμε συνέχεια βόμβες»
Οι κάτοικοι του Χάρκοβο αγωνιωδώς προσπαθούν αν εξασφαλίσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν τρόπους για να «αποδράσουν» από την πολιορκημένη πόλη. «Δεν ξέρω τι να κάνω να σας πω την αλήθεια. Βγήκα σήμερα, πήγα σουπερμάρκετ, ήταν ανοιχτό, βρήκα και ψωμί και έτρεχα μετά να έρθω σπίτι γιατί φοβάμαι μην μου έρθει καμιά βόμβα από πάνω. Ακούμε συνέχεια βόμβες, εκρήξεις», λέει στο newsit.gr η Κατερίνα Σεβτσένκο.

Πρόσθεσε, δε, πως: «Έμαθα και νέους ήχους. Από τα αεροπλάνα που έρχονται από πάνω μας. Αφού περνούν, μετά ακούμε το μπαμ. Εγώ μένω στο κέντρο. Μας είπε ο δήμαρχος να μην βγαίνουμε αλλά οι άνθρωποι θέλουν τρόφιμα».

Όσον αφορά τώρα τους κατοίκους που θέλουν να φύγουν από το Χάρκοβο, ο μόνο τρόπος για να αποχωρήσουν από την πόλη τους είναι με τα πόδια ή με κάποια τρένα. «Μόνο με τα πόδια αν φύγει άνθρωπος από δω. Βρήκα στον δρόμο ένα ζευγάρι και με ρωτούσε πώς να πάμε στον σταθμό των τρένων. Με τα πόδια είναι μιάμιση ώρα», αναφέρει η Ελληνίδα ομογενής και συμπληρώνοντας τονίζει: «Ξέρω μία οικογένεια που την πρώτη μέρα πήγαν τα παιδιά τους στο μετρό, μετά εκείνοι ήρθαν να μαζέψουν ό,τι χρήματα είχαν, πήγαν και εκείνοι στο μετρό στο καταφύγιο και μετά έφυγαν στον Δνείπερο που είναι καλύτερα από εδώ, πολύ πιο ήσυχα».

Αναφέρθηκε και στα χτυπήματα των Ρώσων στην ουκρανική πόλη η κ. Σεβτσένκο λέγοντας ότι χθες χτυπήθηκαν κυβερνητικοί στόχοι οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά στο σπίτι της. «Χθες χτύπησαν το διοικητήριο της περιφέρειας και σήμερα το κτίριο της υπηρεσίας ασφαλείας (αν το λέω σωστά). Αυτά είναι δίπλα-δίπλα τα κτίρια. Δεν είναι πολύ μακριά από το σπίτι μου».

Πηγή: newsit.gr

Recent Posts

Μιχάλης Ρακιντζής: Πετούσα ελικόπτερο χωρίς δίπλωμα – Το έχω παρκάρει μέχρι και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Για την εποχή που πετούσε δικό του ελικόπτερο μίλησε, μεταξύ άλλων, ο τραγουδοποιός Μιχάλης Ρακιντζής.…

5 λεπτά ago

Κατερίνα Στανίση: Καμία γυναίκα δεν με στήριξε όταν μίλησα για όσα περνούσα. Καμία

Η Κατερίνα Στανίση εξέφρασε το παράπονό της, από τις γυναίκες που δεν τη στήριξαν, όταν…

14 λεπτά ago

Αλλάζει ο καιρός στα Χανιά και την Κρήτη – Πού θα βρέξει και πότε θα βελτιωθεί

Βροχές από το μεσημέρι-απόγευμα της Παρασκευής  Ανοιξιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού στα Χανιά…

14 λεπτά ago

Πότε ξεκινά το «Καλάθι των Νονών» και το «Καλάθι του Πάσχα» – Πόσο θα διαρκέσουν και τι περιλαμβάνουν

Από τις 22 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024 τίθεται σε ισχύ το…

30 λεπτά ago

Φαγκρί στη λαδόκολλα

Ψήνουμε τα ψάρια μας στη λαδόκολλα και σε λιγότερο από ώρα έχουμε έτοιμο ένα νόστιμο…

37 λεπτά ago

Χανιά | Ενημέρωση σε μαθητές του ΓΕΛ Αλικιανού για τον καρκίνο του στόματος από την οδοντίατρο Μαγδαληνή Βογιατζή

Το ΓΕΛ Αλικιανού επισκέφτηκε η οδοντίατρος και διευθύντρια του ΕΣΥ Χανίων, Μαγδαληνή Βογιατζή μαζί με…

49 λεπτά ago